Gül, AKPM Başkanı Çavuşoğlu ile görüştü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-25-2011 (14:34)   Son Mesaj: 01-25-2011 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 513  

    01-25-2011

    Gül, AKPM Başkanı Çavuşoğlu ile görüştü

    Gül, AKPM Başkanı Çavuşoğlu ile görüştü


    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Konseyi'ndeki temasları çerçevesinde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

    Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı görüşmeden sonra basına yaptığı açıklamada, AKPM'ye bir Türk milletvekilinin başkanlık yapmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
    Kendisinin de yaklaşık 10 yıl boyunca AKPM üyeliği yaptığını belirten Gül, demokrasinin, insan haklarının ve hukuk devletinin güçlenmesi ve yayılması için çalışan Avrupa Konseyi'nin öneminin her zaman devam edeceğini kaydetti.

    Abdullah Gül, yaklaşık 800 milyon kişiye hitap eden Avrupa Konseyi'nin, demokrasi ve insan haklarının gelişmesi için önemli rol oynadığını ifade etti.

    Ermeni ve Azeri gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, kendisinin Ermenistan'ı ziyaret eden ilk Türk Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatarak, güvenlik ve istikrarın Kafkasya'da yayılmasını ve güçlenmesi arzu ettiklerini bildirdi.

    Cumhurbaşkanı Gül, Kafkas ülkelerinin Avrupa Konseyi'nden elde edecekleri önemli değerler olduğunu sözlerine ekledi.

    AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu da Cumhurbaşkanı Gül'ü Avrupa Konseyi'nde ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyledi.

    Cumhurbaşkanı Gül'ün 10 yıl boyunca AKPM üyeliği yaptığını kaydeden Çavuşoğlu, bu süre içerisinde Gül'ün AKPM'nin güçlü bir destekçisi olduğunu bildirdi.

    Çavuşoğlu, görüşmede, Avrupa Konseyi reform süreci, Avrupa kıtasının karşılaştığı yeni sorunların ve komşuluk ilişkilerinin de gündeme geldiğini kaydetti.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bugün AKPM Genel Kurulu'na hitap edecek ve AKPM üyesi parlamenterlerin sorularını yanıtlayacak.




    Gül, AKPM Başkanı Çavuşoğlu ile görüştü Yorumları