Vekil de seçilseler hapisten çıkamazlar!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-25-2011 (14:34)   Son Mesaj: 01-25-2011 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 463  

    01-25-2011

    Vekil de seçilseler hapisten çıkamazlar!

    Vekil de seçilseler hapisten çıkamazlar!


    CHP’den milletvekili adaylıkları gündemde olan Ergenekon tutukluları Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ile MHP’den adaylığı konuşulan Mehmet Haberal’ın seçilme hakları var ama dışarı çıkmaları imkansız.

    CHP Genel Başkanı Süheyl Batum"un gündeme getirdiği ve parti çevresinde ciddi anlamda tartışılan Ergenekon"dan tutuklu bazı zanlıların milletvekili yapılarak, tahliye edilmesi düşüncesi ÜLKE TV"de Mehmet Acet"in sunduğu "Gazeteci Milleti" programında ele alındı.
    TV8"in Ankara Haber Direktörü İsmet Demirdöğen, Samanyolu TV Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu ve FOX TV Ankara Temsilcisi Sedat Bozkurt"un konuk olduğu programda Süheyl Batum"un projesinin mümkün olamayacağını belirtildi.

    Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan"ın durumunun, 2007"de bağımsız girdiği seçimlerde İstanbul 3. Bölgeden milletvekili seçilen BDP"li Sebahat Tuncel gibi olmadığına dikkat çeken TV8"in Ankara Haber Direktörü İsmet Demirdöğen, Balbay ve Özkan"ın isimlerin milletvekili seçilebileceğini ama cezaevinden çıkamadıkları için yemin edemeyecekleri için vekillik yapamayacaklarını kaydetti. Demirdöğen aynı durumun MHP"den aday gösterilmesi gündemde olan, Ergenekon davasının, hastanede gözetim altında tutulan zanlısı Mehmet Haberal için de geçerli olduğunu ifade etti.

    İsmet Demirdöğen şunları kaydetti: Bu öneriyi bir takım insanlar iyi niyetli olarak gündeme getiriyor. Zannediyorlar ki, "Milletvekili seçildikleri zaman çıkacaklar. Cezaevinden çıkmalarını sağlayacak bir yöntem değil ki bu. Sebahat Tuncel olayında da herkes yanlış düşünüyor. Şimdi Sebahat Tuncel cezaevindeyken milletvekili seçildi. Mahkeme onu milletvekili dokunulmazlığına haiz olduğu için tahliye etti. 10. Ağır Ceza Mahkemesi itiraz etti "bu gerekçe ile bu hanımefendiyi tahliye edemezsin. Çünkü, Anayasa"nın 14. Maddesinde sayılı suçlar 84. Maddenin kapsamına girmiyor. Yargılama sürer" diye uyardı. Mahkeme sonra gerekçesini düzeltmek zorunda kaldı. Sebahat Tuncel"i tahliye eden mahkeme kararı değiştirerek, "kaçma şüphesi olmadığından tahliye edilmiştir" diyerek gerekçesini değiştirdi.

    HABERAL İÇİN DE GEÇERLİ

    "Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan için bu bir fantezi olarak gelişiyor" diyen bu isimlerin milletvekili seçilebileceğini ama cezaevinden çıkamadıkları için yemin edemeyecekleri için vekillik yapamayacaklarını kaydeden Demirdöğen aynı durumun Mehmet Haberal için de geçerli olduğunu ifade etti.

    AHİM"in uzun süreli tutuklama için; kaçma, delilleri karartma, kamu düzenini bozma veya suçta tekerrür tehlikesi şartlarını da göz önünde bulunduruyor.

    ÖZKAN PARTİ GENEL BAŞKANI

    Demirdöğen ayrıca, Tuncay Özkan"ın aynı zamanda bir partinin genel başkanı olmasına da dikkat çekerek, CHP"den aday olabilmesi için genel başkanlıktan istifa etmesi gerektiğini de hatırlattı.




    Vekil de seçilseler hapisten çıkamazlar! Yorumları