Kayıp bebekten 1 yıldır haber yok   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-25-2011 (14:04)   Son Mesaj: 01-25-2011 (14:04)    Cevap: 0    Gösterim: 495  

    01-25-2011

    Kayıp bebekten 1 yıldır haber yok

    Kayıp bebekten 1 yıldır haber yok


    Bitlis'in Tatvan ilçesinde Ulus bebek, dünyaya geldiği Doğum Hastanesi'nden kaçırılmasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala bulunamadı.

    Ulus bebeğin babası İrfan Ulus, Sağlık Bakanlığı'nın bebeğin hastaneden kaçırılmasında hastanenin ihmalinin bulunmadığı yönündeki kararın kendilerini bir kez daha yıktığını söyledi.
    Tatvan Doğum Hastanesi'nden henüz bir günlükken kaçırılan Ulus bebekten 1 yıldır haber alınamıyor. Bebeği bulan yada yerini bildirene 30 bin TL para ödülü vereceğini bildirmesine rağmen sonuç alamayan aile, çocuklarını kaçıran kişi yada kişileri insafa davet ediyor.

    Yapılan aramalara rağmen çocuklarından bir haber alamadıklarını kaydeden baba İrfan Ulus, evlerinde bu gün farklı bir hüznün hâkim olduğunu söyledi.

    Bu gün bebeklerinin kaçırılmasının üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Ulus, bebeklerini kaçıranlara, "Allah rızası için birazcık insafınız varsa evladımızı geri getirin." çağrısında bulundu.

    Kaçırılma olayının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen evlatlarından hala bir haber alamamanın acısını yaşadıklarını belirten İrfan Ulus, "Sağlık Bakanlığı bebeğin kaçırılmasında hastanenin ihmali bulunmadığını söylüyor.

    Sağlık Bakanlığı'nın bu kararı beni ve eşimi bir kez daha yıktı" dedi.

    Bebeklerinin hastaneden kaçırılmasında hastane yönetiminin olayın birinci derece sorumlusu olduğunu söyleyen Ulus, "Bebeğimizin kaçırılmasının acısı yetmiyormuş gibi hastanede tek bir güvenlik kamerası bulunmamasına karşın hastane yönetimi ve Sağlık Bakanlığı kaçırılma olayında hastane yönetiminin ihmali bulunmadığını iddia ediyor.

    Ne yani hastane yönetiminin ihmali yok da, bebeğimizi hastanede doğurttuk diye suçlu olan biz miyiz? Bebeğimizi hastane yönetimi yüzünden kaçırıldığını iddia etmiyoruz.

    Ama eğer hastane yönetimi en baştan gereken önlemleri almış olsaydı, hastanede güvenlik kamerası olurdu ve bu sayede bebeğimizi kaçıranlar şimdiye kadar çoktan bulunup yüce Türk adaletinin ününe çıkarılarak cezalarını alırlardı.

    Karar ve sonuç ne olursa olsun, biz bu işin peşini bırakmayacağımız gibi sorumlular bulunup ceza alana kadar olayın takipçisi olacağız." açıklamasında bulundu.




    Kayıp bebekten 1 yıldır haber yok Yorumları