Çorap makinesi ile 5 çocuğuna bakıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-25-2011 (13:57)   Son Mesaj: 01-25-2011 (13:57)    Cevap: 0    Gösterim: 821  

    01-25-2011

    Çorap makinesi ile 5 çocuğuna bakıyor

    Çorap makinesi ile 5 çocuğuna bakıyor


    Nevşehir’de genç yaşta kaybettiği kocasının ardından aldığı çorap makinesi ile 5 çocuğuna bakan anne Fatma Güçyetmez, azim ve sabrın en güzel örneğini veriyor.

    Adana"nın Ceyhan ilçesinde bulunan kükürt fabrikasında çalışırken, 1987 yılında iş kazası sonrasında ölen baba Ömer Güçyetmez , ardında yaşları 2 ile 11 arasında değişen 5 çocuk ve 30 yaşında karısını bıraktı.
    Kocasının ölümü ile şok yaşayan anne Fatma Güçyetmez, yılmadı ve 5 çocuğu ile hayata tutunmanın yollarını aradı.

    Halk Eğitim Merkezi"nde açılan örgü kursuna katılan anne, bir yandan da evlere temizliğe giderek, 6 kişilik ailesini geçindirmeye çalıştı.

    Çocuklardan üçünü ilköğretim okulunda okutan anne Fatma, 8 ay kursa gittikten sonra öğrendiği kazak ve çorap örmesini, makinesini alarak evde yapmaya karar verdi.

    Kız kardeşinin yardımı ile örgü makinesi alan anne, evinin bir odasında ördüğü kazakları komşuları yardımıyla satmaya başladı.

    1988 ile 1999 yılları arsında kazak ören Fatma Güçyetmez, sonrasında çorap makinesi alarak çorapçılığa başladı.

    Anne Fatma Güçyetmez, çorap örerek ve kocasından kalan para ile 5 çocuğunu evlendiredi.

    Anne Fatma Güçyetmez'in hastalığı nedeniyle işi, son üç yıldır eşinden boşanarak yanına taşınan kızı Deniz Güçyetmez devam ettiriyor.

    Anne Fatma"nın hasta olması nedeniyle çorap örme işini yapan dul kızı Deniz, Ankara"dan özel olarak getirdikleri iplerle yaptıkları çorapları komşuları aracılığı ile sattıklarını söyledi.

    Günde 10 çift çorap örebildiklerini anlatan Deniz Güçyetmez, tanesini 6 ile 8 TL arasında sattıkları çorapla annesinin, 6. sınıfa giden oğlu Burak Yiğit Gülsün"ün ve kendisinin hayatını devam ettirmeye çalıştıklarını belirtti.

    Deniz Güçyetmez, kaliteli ve hesaplı fiyata yaptıkları çoraplarının ilgi gördüğünü kaydetti.




    Çorap makinesi ile 5 çocuğuna bakıyor Yorumları