Üzmez'in akli dengesinin yerinde   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-25-2011 (13:58)   Son Mesaj: 01-25-2011 (13:58)    Cevap: 0    Gösterim: 446  

    01-25-2011

    Üzmez'in akli dengesinin yerinde

    Üzmez'in akli dengesinin yerinde


    Bursa'da küçük yaştaki kıza cinsel istismar suçundan 13 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası usulden bozulan yazar Hüseyin Üzmez'in Bakırköy'den gelen raporundan akli dengesinin yerinde olduğu belirlendi.

    4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından cinsel istismar suçundan verilen 13 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası, usulden bozulan yazar Hüseyin Üzmez'in akli dengesinin tespiti için gönderildiği Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden rapor geldi. Kaldığı Bursa E Tipi Cezaevi'nde kendi kendine konuşmaya ve başka mahkumların kıyafetlerini giymeye başlayınca tedavi için Metris Cezaevi'ne nakli yapılan Hüseyin Üzmez'in mahkeme, akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti istedi. Duruşmalarda mahkeme heyetine övgüler yağdırıp, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisi için yasa çıkardığını söyleyen Üzmez'in karar için beklenen raporu geldi. Bakırköy Ruh ve Sihir Hastalıkları Hastanesi, Üzmez'in oy birliğiyle akli dengesinin yerinde olduğu yönünde rapor verdi.
    Mağdure B.Ç.'nin avukatı Nevin Canbaz, bir kişinin akli dengesinin yerinde olup olmadığının duruşmadaki alakasız ifade ve tavırlarıyla belli olmayacağını belirterek, "Buna konusunda uzman kişiler karar verir. Bakırköy'deki uzmanlar, sanık Hüseyin Üzmez'in de akli dengesinin yerinde olduğu belirtilmiştir. Bu durumda beklenen rapor geldiği için davanın önümüzdeki günlerde karara çıkması muhtemel" diye konuştu.




    Üzmez'in akli dengesinin yerinde Yorumları