Kız çocuklarında okullaşma oranı artırılacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-25-2011 (13:53)   Son Mesaj: 01-25-2011 (13:53)    Cevap: 0    Gösterim: 482  

    01-25-2011

    Kız çocuklarında okullaşma oranı artırılacak

    Kız çocuklarında okullaşma oranı artırılacak


    Kız çocuklarının okullaşma oranını artırmak amacıyla hazırlanan ‘Haydi Kızlar Hayata Projesi’ AB Hibe Programı’ndan hibe kredi almaya hak kazandı.

    Proje kapsamında, hedef gruba bilgisayar, wushu, resim, müzik, satranç, masa tenisi, şiir dinletisi ve tiyatro gibi konularda kurslar verilecek.
    Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, özellikle Kız Çocuklarının Okullaştırılması Hibe Programı kapsamında, Sivas Eğitimciler Derneği tarafından "Haydi Kızlar Hayata Projesi" hazırlandı. 12 ay sürecek projenin AB Hibe Programı"ndan hibe kredi almaya hak kazandığı belirtildi.

    Projenin tanıtılması için bugün Eğitmiciler Derneği"nde bir basın toplantısı düzenlendi. Projenin toplam bütçesinin 168 bin 492 Avro olduğunu belirten Proje Koordinatörü Harun Eksik, bu miktarın yüzde 85"i olan 143 bin 218 Avro"nun AB hibesi olduğunu söyledi.

    Proje kapsamında, köylerde yaşayan aileleri bilinçlendirerek, amaçlarının, kız çocuklarının okula devamını sağlamak ve okulu bırakma oranını düşürmek olduğunu belirten Eksik, projenin diğer bir amacının da Sivas"ta Yatılı İlköğretim Bölge Okulu"ndaki soysal etkinlik ortamlarının düzenlenerek, okullaşma oranının artırılmasına katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

    Eksik, proje kapsamında hedef gruba bilgisayar, wushu, resim, müzik, satranç, masa tenisi, şiir dinletisi ve tiyatro gibi konularda da kurslar verileceğini kaydetti.

    Projede yer alan faaliyetler, Sivas Eğitimciler Derneği bünyesinde oluşturulan proje ekibi tarafından yürütülecek. Bunun için dernek bünyesinde bir proje ofisi oluşturulduğu belirtildi.

    Haydi Kızlar Hayata Projesi"nin hedef grubu arasında Sivas merkeze bağlı 60 köyde ikamet eden 2 bin kişi ve YİBO"da okuyan, bir üst eğitimine devam etmek için gerekli imkânı bulamayan 18 yaşından küçük 275 kız öğrenci bulunuyor.

    Proje, Sivas Eğitimciler Derneği"nin yanı sıra Sivas YİBO, Sivas Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de proje ortakları arasında yer alıyor.




    Kız çocuklarında okullaşma oranı artırılacak Yorumları