''Muhteşem Yüzyıl dizisi kurgudur''   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-25-2011 (13:17)   Son Mesaj: 01-25-2011 (13:17)    Cevap: 0    Gösterim: 545  

    01-25-2011

    ''Muhteşem Yüzyıl dizisi kurgudur''

    ''Muhteşem Yüzyıl dizisi kurgudur''


    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, “Muhteşem Yüzyıl dizisi gerçek değil kurgudur. Bunun ayrımını yapmalıyız” dedi.

    RTÜK Başkanı Prof. Dr. Dursun, Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri'nde gerçekleştirilen medya okuryazarlığına yönelik "İletişim Medya ve Biz Seminerleri Araştırması"nın sonuçlarının açıklandığı programa konuk oldu. Dursun, araştırma konusu olan medya okuryazarlığı dersinin en önemli amacının çocuklara gerçek ve kurgunun ayrımını yaptırmak olduğunu belirterek, RTÜK"ün beklentilerinin de bu dersin zorunlu olmasından yana olduğunu kaydetti. Dursun, RTÜK"ün bu konudaki çalışmalarının devam edeceğini ederken, bazı kesimler tarafından eleştiri yağmuruna tutulan Kanuni Sultan Süleyman"ın hayatının anlatıldığı "Muhteşem Yüzyıl" adlı diziye de değindi. "Muhteşem Yüzyıl bir kurgudur, sanaldır" diyen Dursun, "Televizyondaki yapımlar gerçek değildir. Hayatımızın bir parçası değildir. Dizideki Kanuni gerçek bir Kanuni değil, harem de gerçek bir harem değildir. Bunun ayrımını yapmalıyız" diye konuştu.
    -YENİ RTÜK YASASINA AKILLI İŞARETLER DE GİRECEK-

    Çocukları televizyonun olumsuz etkilerinden korumak için yayınlarda kullanılan akıllı işaret sembol sisteminin, şimdiye kadar yasal bir dayanağı olmadığını belirten Dursun, yeni RTÜK yasasıyla bu işaretlerin hukuksal bir yapıya kavuşacağını da söyledi. Dursun, "Böylece tüm programlarda akıllı işaret sembol sistemi kullanılacak ve aykırı yayın yapılması engellenecek" dedi.

    Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, program sonunda konuşmacılara ve RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun"a plaket vererek, yoğun katılımlarından dolayı ailelere ve bilgi evi öğrencilerine teşekkür etti.




    ''Muhteşem Yüzyıl dizisi kurgudur'' Yorumları