Gökçek, Çölaşan'dan 5 bin TL tazminat kazandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-25-2011 (12:57)   Son Mesaj: 01-25-2011 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 599  

    01-25-2011

    Gökçek, Çölaşan'dan 5 bin TL tazminat kazandı

    Gökçek, Çölaşan'dan 5 bin TL tazminat kazandı


    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan'a referandum açıklamaları nedeniyle açtığı davayı kazandı.


    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın 12 Eylül referandumda ' evet oyu kullananlar gaflet ve delalet içindedir' şeklindeki açıklamaları üzerine tazminat davası açtı. Gökçek kendisinin kişilik haklarının saldırıya uğradığı yönünde avukatı Fatih Atalay'a dava açması için talimat verdi. Atalay ise 5 bin TL tutarında sembolik bir dava açtı.
    4.Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davaya Gökçek ile Çölaşan'ın avukatları katıldı. Yapılan yargılama sonunda da 'milli iradenin bu sözleri ile tahkir edildiği, açılan davada evet çağrısında bulunanlar ve evet oyu kullanılmasını isteyenler için eleştiri kabul edilebilecek ise de referandum sonucunda milli irade tecelli etmiş bulunduğundan söylenen sözlerin milli iradesini tahkir ve hakaret niteliğinde söylenen sözler olduğu temsil makamında bulunduğundan millete ve Ankaralıların iradelerine yönelik hakaret niteliğindeki sözler konusunda aktif dava ehliyetinin bulunduğu' sonucuna varıldığı belirtildi. Bu arada Çölaşan'ın avukatı ise mahkeminin davadan el çekmesini talep etti.

    8 gün içinde davacı vekilin Yargıtay'a temyiz yolu açık görünüyor.






    Gökçek, Çölaşan'dan 5 bin TL tazminat kazandı Yorumları