Japonya faiz oranlarını değiştirmedi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-25-2011 (12:21)   Son Mesaj: 01-25-2011 (12:21)    Cevap: 0    Gösterim: 516  

    01-25-2011

    Japonya faiz oranlarını değiştirmedi

    Japonya faiz oranlarını değiştirmedi


    Japonya Merkez Bankası, faiz oranlarını değiştirmedi. Banka, yönetim kurulunun iki günlük toplantısının ardından oybirliğiyle aldığı kararla faizler sabit kaldı. Mevcut oranlar şöyleydi.

    Banka, yönetim kurulunun iki günlük toplantısının ardından oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda, yüzde 0 ile yüzde 0,1 aralığında olan faiz oranlarının sabit tutulmasına karar verildi.
    Bankadan yapılan açıklamada, Japonya ekonomisinin hala ılımlı toparlanma işaretleri verdiği belirtildi. Japonya ekonomisi, güçlü yen, deflasyon ve yavaşlayan denizaşırı talep nedeniyle baskı altında bulunuyor. Ülkede, istihdam piyasası ve gelir durumu da ''ciddiyetini'' korurken, özel tüketim de düşüyor.

    Japonya Merkez Bankası, 31 Martta sona erecek mali yıla ilişkin tahminlerini de revize etti. Buna göre, ekim ayında yüzde 2,1 olarak tahmin edilen gayri safi yurtiçi hasıladaki büyüme yüzde 3,3'e çıkarıldı.

    Banka, 2012 Mart ayında biten mali yılda ise büyüme beklentisini yüzde 1,8'den yüzde 1,6'ya düşürdü.

    Merkez Bankası Başkanı Masaaki Shirakawa, nisan ayında başlayacak yeni mali yılda tüketici fiyatlarının yüzde 0,3 artacağını öngörüyor. Shirakawa, gelişmekte olan ekonomilerin talebinin emtia fiyatlarını artırması durumunda, enflasyonun beklenmedik şekilde artabileceğini ifade ediyor.

    Buna karşılık Japonya'da çekirdek tüketici fiyatları (taze gıda fiyatları dışarıda tutularak hesaplanan enflasyon) kasım ayında 21. kez düştü. Bu yıl içinde de fiyatların, özellikle elektronik ürünlerin fiyatlarındaki düşüşün yansımasıyla, daha fazla gerilemesi bekleniyor.




    Japonya faiz oranlarını değiştirmedi Yorumları