Van Valisi: BDP'li Üçer hadsizlik yapıyor!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-25-2011 (11:57)   Son Mesaj: 01-25-2011 (11:57)    Cevap: 0    Gösterim: 509  

    01-25-2011

    Van Valisi: BDP'li Üçer hadsizlik yapıyor!

    Van Valisi: BDP'li Üçer hadsizlik yapıyor!


    BDP'li Van Belediyesi'nin hazırladığı 2011 yılı bütçesini iki kez veto ederek yeniden düzenlenmesini isteyen Van Valisi Münir Karaloğlu, kendisi için ağır ifadeler kullanan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer’e sert yanıt verdi.

    Van Valisi Münir Karaloğlu, kendisini "Aklına başına alsın, aksi durumda ise kendisine de Van halkı tarafından saygı gösterilmeyerek" diyen Van Milletvekili Özdal Uçal'ın, hadsizlik yaparak, tehditler ederek halkı galeyana getirmeye çalıştığını kaydetti.

    Vali Karaloğlu, çeşitli kalemlerdeki eksiklikler nedeniyle Van Belediyesi'nin 2011 Bütçesi'ni onaylamaması üzerine, çıkan tartışmalara yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi.

    Van Valisi Münir Karaloğlu şunları kaydetti:

    "Van Milletvekili Sayın Özdal Üçer: Son bir haftada muhtelif nedenlerle yaptığı konuşmalarda; şahsıma, makamıma ve kurumlarımıza karşı hakaretamiz ifadeler kullanmaktadır.
    Sayın Milletvekilinin bu davranışı ile ilgili olarak hem Van Valiliği, hem de şahsımın hakları hukuk yoluyla aranacaktır, korunacaktır.

    Özdal Üçer"in kullandığı ölçüsüz ve provakatif ifadeler; ne siyasi ne de insani bir duruştur.

    Açıklamaların bahanesi olarak, İl Genel Meclisi 2011 Bütçesi"nin, Meclise iadesi gösterilmektedir. Daha önce de açıkladığım üzere: Yapılan bütçe, Van"ın ihtiyaçlarına, yatırım programına, kanun ve yönetmeliklere aykırıdır. Doğal olarak Meclise iade edilmiştir. Yanlış bir bütçedir. Bu yanlışa ortak olmamız istenmektedir. Kanunun verdiği yetki kullanılmıştır. Bütçe, iade edilmiştir. Doğru yapılmıştır.

    Bütçe"nin neden iade edildiği; resmi kanallardan meclise bildirilmiş, yapılan çarpıtmalardan sonra da kamuoyu ile paylaşılmıştır. Van"ın stratejik planına, yatırım ve hizmet ihtiyaçlarına, personel ve araç gereç gereksinimlerine, 2009, 2010 bütçesine, bütçe kanun ve yönetmeliklerine bakıldığında bütçenin yanlış olduğunu herkes görecektir.

    Sayın Üçer; iadeyi bahane ederek, Van"ın bugünü ve geleceğini siyasete alet etmektedir.

    Haddini aşan ifadeler kullanarak; hadsizlik yapmakta, tehditler savurmakta, halkı galeyana getirmeye çalışmaktadır.

    Maalesef milletvekilimiz; kin, öfke, umutsuzluk, göz yaşı, kan, tohumları ekmektedir.

    Kendisini: Barışı, huzuru, kardeşliği, kalkınmayı, yatırımı, muhabbeti dinamitlemekten vazgeçmeye davet ediyorum."




    Van Valisi: BDP'li Üçer hadsizlik yapıyor! Yorumları