Başbakan Erdoğan Ukrayna'da   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-25-2011 (10:34)   Son Mesaj: 01-25-2011 (10:34)    Cevap: 0    Gösterim: 646  

    01-25-2011

    Başbakan Erdoğan Ukrayna'da

    Başbakan Erdoğan Ukrayna'da


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan bazı bakanlar ve 600 işadamıyla birlikte Ukrayna'ya gitti.


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitti
    Başbakan Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve tüm bakanların eşleri de Ukrayna'ya gitti.

    Türk heyetini Boripol Havaalanı'nda karşılayanlar arasında Ukrayna'da yaşayan çok sayıda Türk işadamı da yer aldı.

    Türkiye'den yaklaşık 600 işadamı da bugün Ukrayna'ya geldi. Başbakan Erdoğan, geldiği otelde herhangi bir açıklama yapmadan Kırım Tatar Meclis Başkanı ve Milletvekili Mustafa Cemiloğlu ile görüşmeye geçti. Görüşme öncesi basın mensuplarına kısa bir görüntü verildi. Ukrayna'nın çeşitli bölgelerinden Türk işadamları da Erdoğan'ın kaldığı otelde hazır bulundu.

    Başbakan Erdoğan sabah erken saatlerde Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile birlikte meçhul asker anıtına çelenk bırakıp, Golodomor Açlık Anıtı'na gidecek. Ardından Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'nda resmi törenle karşılanarak Yanukoviç ile görüşecek. Türk işadamlarıyla yapacağı toplantının ardından Başbakan Erdoğan, Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov ile ortak basın toplantısı düzenleyerek Türkiye'ye hareket edecek.





    Başbakan Erdoğan Ukrayna'da Yorumları