Muğla Valiliği'nden meteorolojik uyarı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-24-2011 (21:57)   Son Mesaj: 01-24-2011 (21:57)    Cevap: 0    Gösterim: 488  

    01-24-2011

    Muğla Valiliği'nden meteorolojik uyarı

    Muğla Valiliği'nden meteorolojik uyarı


    Muğla Valiliği Kriz Merkezi Başkanlığı’ndan meteorolojik uyarı yapıldı.

    Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada Muğla ve ilçelerinde akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine gireceği belirtildi. Açıklamada; "Yağışlar kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecektir. Yağışların gece saatlerinden itibaren sahil ilçelerinde daha da kuvvetleneceği tahmin edilmektedir. Beklenen kuvvetli yağışlar ve eşlik eden fırtınamsı rüzgarların neden olabileceği sel, taşkın ve benzeri olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin tedbirli olmaları gerekmektedir. Yağışlı sistem çarşamba günü Muğla ilini terk edecektir." denildi.
    Valilik tarafından yapılan açıklama denizci ve balıkçılara da uyarılar bulunuldu. Yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: "Bu gece ve yarın rüzgar Bodrum - Kaş arasında güneybatılı yönlerden 5 ila 7 zaman zaman 8 kuvvetinde (20 ila 33 zaman zaman 40 deniz mili) hızla esecek. Dalga yüksekliği 2,0 ila 3 zaman zaman 4 m. Dolayında olacak. Hava kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacaktır. Fırtınaya ve kuvvetli yağışa karşı denizcilerimizin ve yetkililerin tedbirli olmaları gerekmektedir."




    Muğla Valiliği'nden meteorolojik uyarı Yorumları