Görsel efektlerin arkasında hangi teknoloji var?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-24-2011 (21:16)   Son Mesaj: 01-24-2011 (21:16)    Cevap: 0    Gösterim: 517  

    01-24-2011

    Görsel efektlerin arkasında hangi teknoloji var?

    Görsel efektlerin arkasında hangi teknoloji var?


    Teknoloji harikası gerçekçi efektlerin arkasında neler olduğunu hiç düşündünüz mü? İzleyicileri iki saat boyunca farklı diyarlara götüren bu yapımlar işlemciler sayesinde gerçek oluyor.

    inema dünyası, zaman ve mekanı aşıp seyircileri heyecanlı gösterilere götürmeye devam ediyor. Birkaç saatliğine de olsa başka dünyalara giden izleyiciler bu sırada tüm dertlerinden ve hayatın monotonluğundan kurtulmuş oluyor.
    Peki, sinema büyüsünü hazırlayan kişilerin kullandıkları teknolojileri hiç merak ettiniz mi? Gerçekçi görsel efektlerin arkasında güçlü bilgisayarlar ve o cihazların yeteneklerini artıran işlemciler var. Oscar"a giden yolda çoğu zaman başlangıcı bir işlemci yapıyor.


    Hangi filmin hangi işlemci teknolojisiyle yapıldığını görmek için tıklayınız

    Hangi Firmalar Intel İle Çalışıyor

    Warner Bross, Intel ile yaptığı anlaşmayla birlikte film efektleri konusunda Inte"in yeni nesil işlemcilerini kullanmaya başladı. 2008 yılında ise Dreamworks firması da Intel ile benzer bir anlaşmanın altına imza attı.

    Çoğu izleyicinin göz bebeği olan ve sinema firmalarının özellike filmlerini uyarladığı IMAX"de Intel ile anlaşma yapan firmalardan. MAC sistemlerin de Intel işlemci kullanmasıyla Star Wars gibi ünlü filmlerin arkasındaki isim olan ILM"de bu kervana katılmış oldu. Aşağıdaki filmlerin hepsi Intel işlemciler ile yapıldı.

    The Dark Knight






    Warner Bross imzalı bir başka film ise Batman"in son macerasıydı. The Dark Knight gerçekçi görsel efektleriyle dikkat çekti ve bu film şimdiye kadar çekilmiş en iyi çizgi roman uyarlaması olarak kabul ediliyor. Yapımcı firma hem görsel efektler hem de IMAX özel sahneleri için Intel işlemcileri kullandı.

    (ShiftDelete.Net)




    Görsel efektlerin arkasında hangi teknoloji var? Yorumları