Erzurum basını Demir ağabeyini kaybetti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-24-2011 (20:16)   Son Mesaj: 01-24-2011 (20:16)    Cevap: 0    Gösterim: 466  

    01-24-2011

    Erzurum basını Demir ağabeyini kaybetti

    Erzurum basını Demir ağabeyini kaybetti


    Erzurum basının duayenlerinden İhlas Haber Ajansı'nın Bölge eski Temsilcisi Durdemir Bilirdönmez(68) tedavi görmekte olduğu hastanede vefat etti

    Bilirdönmez'in cenazesi Yenişehir Solakzade Camii'nde öğle namazının ardından Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

    Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde solunum yetmezliği tedavisi gören Durdemir Bilirdönmez, solunum yetmezliği sonucu dün akşam öldü. Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nin kurucu üyesi, yazar Bilirdörmez için Solakzade Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Bilirdönmez'in cenaze namazına, ailesi, yakınları, İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Fevzi Kahraman, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ile çok sayıda bürokrat, ile meslektaşları katıldı.
    DAGC"NİN ACI KAYBI
    Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından yayınlanan mesajda, basın camiasının bir duayenini kaybettiği belirtildi. Bilirdönmez"in Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti"nin bu günlere gelmesinde önemli emeği bulunduğu hatırlatılan açıklamada, "Durdemir Bilirdönmez"in camiamızın "Ağabeyisi" , Durdemir Bilirdönmez, sessizce aramızdan ayrıldı. 1961 yılında adım attığı mesleki yaşamını hayata veda ettiği güne kadar sürdüren Başkanımız, geçen 50 yılda yerel gazetelerde muhabirlik, yaygın basında bölge temsilciliği ve bölge müdürlüğü, DAGC kuruculuğu ve iki dönem de DAGC Başkanlığı yaptı. Erzurum Basını çalışanları olarak bizler, mesleğin duayeni Durdemir Bilirdönmez"den çok şeyler öğrendik."ifadeleri kullanıldı.

    Yaşamı boyunca çevresiyle ve Erzurum dışındaki basın camiasıyla da çok iyi ilişkiler kuran, Durdemir Bilirdönmez"in, Erzurum Basın camiasının akil adamı olduğu kaydedilen açıklamada, "Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti olarak yalnızca eski başkanımızı değil, önemli bir duayenimizi de kaybettik. Camiamıza sabır ve başsağlığı diliyoruz." denildi.




    Erzurum basını Demir ağabeyini kaybetti Yorumları