Türk vekil, Almanya'da KV Filistin'i istemiyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-24-2011 (19:17)   Son Mesaj: 01-24-2011 (19:17)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    01-24-2011

    Türk vekil, Almanya'da KV Filistin'i istemiyor

    Türk vekil, Almanya'da KV Filistin'i istemiyor


    FDP Federal Meclisi Üyesi ve partinin meclis grubu uyum sözcüsü Serkan Tören, "Kurtlar Vadisi-Filistin" filminin 27 Ocakta Almanya'da vizyona girecek olmasına tepki gösterdi.

    Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Federal Meclisi Üyesi ve partinin meclis grubu uyum sözcüsü Serkan Tören, "Kurtlar Vadisi-Filistin" filminin 27 Ocakta Almanya'da vizyona girecek olmasına tepki gösterdi.
    Tören, yaptığı yazılı açıklamada, filmin İsrail karşıtı olması sebebi ile çok sayıda uluslararası sinema eleştirmeni tarafından eleştirildiğini belirterek, ırkçılık ve Batı düşmanlığı yaptığını savunduğu filmi, Cinestar ya da Cinemaxx sinemalarının yaptığı gibi diğer sinemaların da göstermemesi gerektiğini savundu.

    Filmin özellikle Almanya'da yaşayan gençleri aşırı yönlere çekebileceğine inandığını söyleyen Tören, filmin provokasyonlara neden olabileceğine dikkati çekti.

    Tören, filmin, Almanya'da Nasyonal Sosyalizm Kurbanlarını Anma Günü olarak kutlanan 27 Ocakta vizyona girmesinin İsrail karşıtlığını ve düşmanlığını körükleyeceğine inandığını belirterek, filmin böyle bir günde vizyona konulmasını inanılmaz bir terbiyesizlik olarak nitelendirdi.

    Almanya'nın tarihi sorumluluğunu sadece Almanların değil, ülkede yaşayan göçmenlerin de üstlenmesi gerektiğini, özellikle gençler arasında İsrail devletinin var olma hakkına şüphe ile bakanların olduğunu kaydederek, "Böyle bir günde genç göçmenlere Almanya'nın tarihi ile yüzleşmeleri çağrısında bulunuyorum. Bir göçmen ülkesinde ırkçılık, dışlama ve ayrımcılığa karşı mücadele etmeyi toplumsal bir yükümlülük ve şans olarak görmeliyiz" şeklinde ifadeye yer verdi.




    Türk vekil, Almanya'da KV Filistin'i istemiyor Yorumları