CHP, Gerçeker'e vekillik teklif etti mi?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-24-2011 (18:37)   Son Mesaj: 01-24-2011 (18:37)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

    01-24-2011

    CHP, Gerçeker'e vekillik teklif etti mi?

    CHP, Gerçeker'e vekillik teklif etti mi?


    Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, TBMM'ye sunulan Danıştay ve Yargıtay’ın yapısında öngörülen değişikliğe yönelik yasa tasarısına ilişkin soruları yanıtladı. Gerçeker'e CHP'den teklif alıp almadığı da soruldu.

    Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay"da yeni daire kurulmasını öngören tasarıya ilişkin, "Bizim asıl söylediğimiz bölge adliye mahkemelerinin biran önce faaliyete geçmesidir. Yani daire sayılarının arttırılması geçici bir tedbir olabilir. Uygulamaya geçmeden bilemiyoruz" dedi.
    Yargıtay Başkanı Gerçeker, TBMM Başkanlığına sunulan Danıştay ve Yargıtay"ın yapısında öngörülen değişikliğe yönelik yasa tasarısına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gerçeker, şu aşamada bir şey söylemesinin mümkün olmayacağını belirterek, "Tasarı yeni geldi arkadaşlarımız incelesin bakalım. Sonra görüşlerimiz bildiririz" dedi.

    Gerçeker, bir gazetecinin Yargıtay"da daire sayısı arttırılacak, Yargıtay bunu kaldırabilir mi" sorusu üzerine, "Bilemiyoruz, her halde o tasarıyı hazırlayanlar bunu da düşünmüştür" yanıtını verdi.

    Gerçeker, CHP"den kendisine yönelik milletvekilliği teklifinin gelip gelmediğinin sorulmasını üzerine ise, böyle bir şeyin olmadığı açıkladı. Gerçeker, şöyle devam etti:

    "Bizim asıl söylediğimiz bölge adliye mahkemelerinin biran önce faaliyete geçmesidir. Yani daire sayılarının arttırılması geçici bir tedbir olabilir. Bilemiyoruz uygulamaya geçmeden. Bilmek de mümkün değil. Yasayı da tam inceleyemedik. Daha kapsamlı bir açıklama yaparız sonra."

    Gerçeker, Yargıtay tasarının hazırlanma sürecinde kendilerinden herhangi bir görüş alınmadığını da vurguladı.

    ANKA




    CHP, Gerçeker'e vekillik teklif etti mi? Yorumları