Maaş kuyruğu değil, doğalgaz kuyruğu /   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-24-2011 (17:58)   Son Mesaj: 01-24-2011 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 633  

    01-24-2011

    Maaş kuyruğu değil, doğalgaz kuyruğu /

    Maaş kuyruğu değil, doğalgaz kuyruğu /


    Edirne'de, ücretsiz doğalgaz aboneliğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, geceden itibaren Trakya Gazdaş önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

    Trakya bölgesinin doğalgaz dağıtım ihalesini kazanan Zorlu Holding bünyesindeki Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş., Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ile yapılan sözleşme gereği, 5 yıl süre ile bağlantı ücreti almayacak. İhale gereği bağlantı ücretinin alınmayacağı sürenin 25 Ocak günü sona erecek olması nedeniyle, başvurularını son günlere bırakan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.
    Sözleşmeden kaynaklanan ücretsiz abonelik işleminin bitme tarihine bir gün kala Edirneliler 180 dolar ödememek için 1'inci Murat Mahallesi'ndeki Trakya Gazdaş Müdürlüğü önünde soğuk havaya rağmen gece saatlerinden itibaren kuyruğa girdi.

    Oluşan uzun kuyruk nedeniyle vatandaşlar sıranın kendisine gelmesi için saatlerce bekledi. Bu bekleme vatandaşların sinirlenmesine neden oldu. Trakya Gazdaş görevlileri ise içeride izdiham yaşanmaması için kuyrukta bekleyenleri beşer kişilik gruplar halinde içeriye alarak işlemlerini yapmaya çalıştı.

    Soğukta üşüyenlerin yardımına seyyar çaycı yetişti. Çalıştığı kahvedeki bir demlik çayı alan çaycı, 50 kuruş karşılığında kuyrukta bekleyenlere çay sattı. Doğalgaz aboneliği için kuyrukta beklediklerini belirten vatandaşlar, "Ücretsiz abonelik için başvuru süresi yarın doluyor. Biz de para vermeden abone olmak için bekliyoruz. Ancak sabah saatlerinden bu yana beklediğimiz için çok üşüdük. Sıranın ne zaman geleceği de belli değil" dedi.





    Maaş kuyruğu değil, doğalgaz kuyruğu /

    Maaş kuyruğu değil, doğalgaz kuyruğu /





    Maaş kuyruğu değil, doğalgaz kuyruğu / Yorumları