Antalya ve ilçelerine sağanak yağış uyarısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-24-2011 (17:58)   Son Mesaj: 01-24-2011 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 567  

    01-24-2011

    Antalya ve ilçelerine sağanak yağış uyarısı

    Antalya ve ilçelerine sağanak yağış uyarısı


    Antalya Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezi, yarın sabah saatlerinde Antalya ve çevresinde başlayacak kuvvetli sağanağın özellikle Antalya'nın doğusundaki Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde etkili olacağı konusunda vatandaşları ve ilgilileri uyardı.

    Bölgesel Tahmin Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Antalya'nın yarın sabah saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine gireceği bildirildi.
    Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların öğleden sonra Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde daha da kuvvetleneceğinin tahmin edildiği belirtilen açıklamada, yağışlı sistemin çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren Antalya'yı terk edeceği kaydedildi.

    Aynı açıklamada, yarın rüzgarın Kaş-Anamur arasında güneybatılı yönlerden 4 ila 6, zaman zaman 7 kuvvetinde (15 ile 27 zaman zaman 33 deniz mili) hızla eseceği, dalga yüksekliğinin de 1,5 ila 3, zaman zaman 4 metre dolayında olacağı bildirildi.

    Antalya Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezince, beklenen kuvvetli yağış ve etkili rüzgarın neden olabileceği sel, taşkın ve benzeri olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.




    Antalya ve ilçelerine sağanak yağış uyarısı Yorumları