Euro sihirbazları polise yakalandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-24-2011 (17:08)   Son Mesaj: 01-24-2011 (17:08)    Cevap: 0    Gösterim: 453  

    01-24-2011

    Euro sihirbazları polise yakalandı

    Euro sihirbazları polise yakalandı


    Konya polisi, biri Amerikalı diğeri Afrikalı iki kişiyi dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına aldı. Şüphelilerin, ellerindeki kağıtla Avro yapacaklarını belirterek, kişileri dolandırmaya çalıştıkları öne sürüldü.

    Güney Afrikalı Paschal Ijıoma ile Güney Amerikalı Njonyso Andre, Konya"da internetten tanıştıkları Mehmet E."ye, ellerinde 5 milyon Euro"luk para negatifi olduğunu söyledi.
    Sahte paraları gerçeğe dönüştürecek kimyasallar ve düzenekler olduğunu anlatan iki kafadar, Mehmet E. ile buluşmak için anlaştı.

    Paschal Ijıoma ve Njonyso Andre, "Elimizde 5 milyon Euro"luk para negatifi var, bunları gerçek para yapabilmek için gerekli kimyasal madde ve cihazlarımız da var.

    Yalnız bize 75 bin Euro gerçek para lazım, bunları kullanarak sahte parayı basacağız." dedi.

    İlk buluşmada ellerinde bulunan 50 Euro"yu gösteren iki kafadar sözde kimyasal maddeleri sahte Euro'ya sürerek gerçeğe çevirdiklerini gösterdi.

    Bu sırada acemi ilizyonistlerin el hareketlerinden şüphelenen Mehmet E. bunun bir illüzyon şaşırtması olduğunu anladı.

    Polise tekrar durumu ileten Mehmet E. şahıslarla tekrar buluşmak üzere sözleşti.

    Polis, buluşma noktası parkın çevresinde önlem aldı.

    İki acemi illüzyonist dolandırıcı, üzerlerinde bulunan sahte Euro negatifleri ve paraya rengini veren kimyasal ilaçlarla birlikte yakalandı.

    ljıoma ve Andre, sağlık kontrolünden geçirilmek için getirildikleri Konya Numune Hastanesi"nin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

    Olayla ilgili soruşturma sürüyor.




    Euro sihirbazları polise yakalandı Yorumları