En uzun itfaiye aracı Sudan'a satıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-24-2011 (16:58)   Son Mesaj: 01-24-2011 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 682  

    01-24-2011

    En uzun itfaiye aracı Sudan'a satıldı

    En uzun itfaiye aracı Sudan'a satıldı


    Tamamıyla Türk mühendisleri ve teknik elemanları tarafından 9 aylık bir çalışma sonucu üretilen 55 metrelik merdivene sahip olan Volkan İtfaiye yarın Sudan'a gönderiliyor.


    Sektöründe Türkiye lideri konumundaki Volkan İtfaiye, daha önce kendisine ait olan 45 metrelik merdiven mesafesi rekorunu 55 metreye çıkararak Türkiye'nin en uzun itfaiye aracını imal etti.
    İzmir Torbalı'da bulunan Volkan İtfaiye tesislerinde üretilen ve boyu 55 metreyi bulan B55 itfaiye aracı basına tanıtıldı.

    İlk olarak 1974 yılında itfaiye araçları üretmeye başladıklarını belirten Volkan İtfaiye Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tecim, boyu 55 metreyi bulan son araçlarının 37 yıllık tecrübelerinin bir ürünü olduğunu söyledi. Bugün üretim tesislerinde 210 personel bulunduğunu bunlardan 17'sinin makine mühendisi, ikisinin elektronik mühendisi olduğuna dikkat çeken Tecim, "Dünyada bu konuda üretim yapan 5 firma arasındayız. 43 ülkeye ihracatımız bulunuyor.

    Türkiye'deki bütün devlet kuruluşlarına hizmet ediyoruz. Hazırladığımız 55 metrelik aracımızı Sudan devletine satmış durumdayız. Bundan sonraki hedefimiz 65 metrelik merdiven mesafesine sahip bir itfaiye aracı yapmak. Yaklaşık bir ay sonra da 8 dingilli aracımızı da servise hale getireceğiz" dedi.

    Son 2,5 yılda büyük bir atılım içinde olduklarını anlatan İsa Tecim, şöyle konuştu: "Küçük bir atölyede başladığımız Volkan İtfaiye, bugün 55 bin metrekare alanda 210 kişilik bir kadroyla sektöründe ilkleri yaparak lider konumundadır. Dünya pazarına girme çabasını Tayland'dan Rusya'ya, İsrail'den Hindistan'a kadar 37 ülkeye ihracat yaparak sürdürmektedir."

    İtfaiye aracı hakkında bilgi veren Makine Mühendisi Suat Cinpolat, "Araç 55 metre yani 20 katlı bir binaya erişebilecek özellikte. 3,5 dakikada tam olarak açılıyor. 3 tonluk su haznesine sahip olan araç 360 derece dönebilme imkanına sahip" diye konuştu.







    En uzun itfaiye aracı Sudan'a satıldı Yorumları