Çelik: İsrail uluslararası hukuku tanımıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-24-2011 (16:36)   Son Mesaj: 01-24-2011 (16:36)    Cevap: 0    Gösterim: 530  

    01-24-2011

    Çelik: İsrail uluslararası hukuku tanımıyor

    Çelik: İsrail uluslararası hukuku tanımıyor


    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, ''İsrail devleti tarafından Mavi Marmara saldırısını araştırmak üzere görevlendirilen Turkel Komisyonu'nun 23 Ocak 2011 tarihinde yayınladığı rapora ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ''İsrail devleti tarafından Mavi Marmara saldırısını araştırmak üzere görevlendirilen Turkel Komisyonu'nun 23 Ocak 2011 tarihinde yayınlamış olduğu raporun, bir kez daha İsrail'in uluslararası hukuku tanımadığını ve keyfi bir şekilde yorumladığını gösterdiğini'' bildirdi.
    Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, ''İsrail devleti tarafından Mavi Marmara saldırısını araştırmak üzere görevlendirilen Turkel Komisyonu'nun 23 Ocak 2011 tarihinde yayınladığı rapora ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu raporun, ''Bir kez daha İsrail'in uluslararası hukuku tanımadığını ve keyfi bir şekilde yorumladığını gösterdiğini'' belirten Ömer Çelik, şunları kaydetti:

    ''Komisyonun Gazze ablukası ve filo baskınının uluslararası kurallara göre yasal olduğu sonucuna varmış olduğu rapor, İsrail devleti ve ordusunun saldırganlığını aklama amacıyla hazırlanmıştır. Bu rapor, tek taraflı ve Birleşmiş Milletler Araştırma Raporu'nun yayınlanmasından önce kamuoyunu yanıltmaya ve etkilemeye yöneliktir. Zira 8 Türk ve 1 Türk asıllı Amerikan vatandaşının öldürüldüğü saldırının, Eylül 2010'da yayınlanmış Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu Raporu'na göre de "orantısız" ve "kabul edilemez gaddarlık düzeyinde" olduğu kaydedilmiştir.

    Bu rapor, İsrail'in uluslararası meşruiyetle çatışma içinde olduğunu göstermektedir. Uluslararası sularda hukuk ve insanlık dışı bir baskın ile insan hayatı başta olmak üzere tüm temel insan hak ve özgürlüklerine saldırı düzenlemiş olan İsrail"i, kendini aklama gayretinden başka bir amacı olmayan bu raporu nedeniyle esefle ve şiddetle kınıyoruz.

    Türkiye Ulusal Araştırma ve İnceleme Komisyonu, BM Genel Sekreterliği tarafından görevlendirilen Soruşturma Paneli ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu raporları ile hukuka aykırılığı teyit edilmiş ve en önemlisi de insanlığın vicdanında mahkum edilmiş olan bu insanlık dışı saldırının haklı gösterilme çabası kabul edilemez.''




    Çelik: İsrail uluslararası hukuku tanımıyor Yorumları