Aksakal: Her evden bir oy istiyoruz   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-24-2011 (16:36)   Son Mesaj: 01-24-2011 (16:36)    Cevap: 0    Gösterim: 564  

    01-24-2011

    Aksakal: Her evden bir oy istiyoruz

    Aksakal: Her evden bir oy istiyoruz


    Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, seçim barajlarının yıkılması için genel seçimlerde her evden en az bir oy istediklerini söyledi.

    DSP Sakarya İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen Genel Başkan Yardımcısı Aksakal gazetecilere yaptığı açıklamada, halkın sindirildiğini, siyasetten uzaklaştırıldığını, borca batırılarak kımıldayamaz hale getirildiğini savundu.
    Gündemdeki içki tartışmaları ile ilgili, ''Milletin cebinde bırakın içki içmeyi, evine ekmek götürecek parası yok'' diyen Aksakal, milletin gelecek kaygısı taşıdığını bu yüzden evindeki eşini bile görecek durumu olmadığını belirtti.

    Aksakal, muhalefetin de iktidarla aynı doğrultuda olduğunu, CHP'nin bugün ''sistemin koltuk değneği'' olduğunu iddia ederek, şöyle konuştu:

    ''Dört koldan sarılmış durumdayız. Bu seçimlerde barajları yıkmak, halkın parlamentoda temsilini sağlamak zorundayız. Aksi halde seçimlerden sonra planlananlar bize bu günleri aratacak kadar vahimdir. Demokratik Sol Parti olarak bu yıkım projesine karşı mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Bu sebeple halkın parlamentoda temsilini engelleyen seçim barajlarının yıkılması için genel seçimlerde, her evden en az bir oy istiyoruz. Madem ki bu sistemi kurgulayanlar halkın temsiline engel oluyor, o halde bu engeli kaldırmakta halkın elindedir''




    Aksakal: Her evden bir oy istiyoruz Yorumları