Belediye İş’ten ‘taşeron sendika’ eylemi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-24-2011 (16:07)   Son Mesaj: 01-24-2011 (16:07)    Cevap: 0    Gösterim: 914  

    01-24-2011

    Belediye İş’ten ‘taşeron sendika’ eylemi

    Belediye İş’ten ‘taşeron sendika’ eylemi


    İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçiler arasında farklı bir sendikalaşmaya gidildiğini öne süren Belediye İş Sendikası üyeleri, eylem yaptı.

    Belediye önünde toplanan sendika üyeleri, Büyükşehir Belediyesi işçilerinin hakkının sadece Belediye İş Sendikası tarafından temsil edilebileceği savunuldu.
    Aksaray"daki Belediye İş Sendikası binası önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, İstanbul Büyükşehir Belediyesi"ne doğru yürüyüşe geçti.

    Eylemciler, "Taşeron sendika istemiyoruz", "Gün gelecek devran dönecek hainler işçiye hesap verecek", "Yandaş sendika istemiyoruz" şeklinde slogan attı.

    Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan eylemciler adına yapılan basın açıklamasında, "Belediye İş, uzun yıllar Büyükşehir Belediyesi"nde örgütlü bir sendikadır.

    Bazı müdürlerin desteğine güvenerek baskı ve tehditle hukuk dışı bir şekilde üye kaydedenler ve onlara alet olanlar, bu süreçlerin bir faturası var.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nde baskıyla, tehditle yapılacak bir üye kaydı, yıllarca sürecek yetki davaları, toplu sözleşmesiz yıllara zemin hazırlamaktadır.

    Gün, güçlerimizi birleştirme, dayanışmayı büyütme günüdür." denildi.

    Basın açıklamasının ardından sendika yetkilileri, belediye yetkilileriyle görüştü.


    Haber7"yi Twitter"dan da takip edebilirsiniz: http://twitter.com/haber7com




    Belediye İş’ten ‘taşeron sendika’ eylemi Yorumları