Ağrı'daki izinsiz gösteriye 2 tutuklama   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-24-2011 (14:56)   Son Mesaj: 01-24-2011 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 483  

    01-24-2011

    Ağrı'daki izinsiz gösteriye 2 tutuklama

    Ağrı'daki izinsiz gösteriye 2 tutuklama


    Ağrı'da 2 gün önce çıkan izinsiz gösteriyle ilgili 2 kişi tutuklandı.

    Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, 22 Ocakta, saat 14.00 sıralarında, BDP il teşkilatınca organize edilen ve Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkanı Ahmet Türk ile Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, BDP milletvekilleri Sırrı Sakık, Pervin Buldan ve Nuri Yaman ile gazeteci-yazar Altan Tan'ın katılımıyla adliye kavşağında toplanan yaklaşık 2 bin kişiye hitaben yapılan konuşmaların ardından güvenlik güçlerine ve resmi binalara taşlı, molotofkokteylli, havai fişekli saldırı düzenlendiği hatırlatıldı.
    Emniyet güçlerinin olaya kademeli olarak müdahale ettiği ve grupları dağıttığı belirtilen açıklamada, 21 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

    Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen zanlılardan C.U. ile B.Y'nin ''terör örgütüne üye olma ve terör örgütü propagandası yapma'' suçlamalarıyla tutuklandığı, diğer zanlıların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.




    Ağrı'daki izinsiz gösteriye 2 tutuklama Yorumları