Adana Özel İdare’de ‘borç adı altında rüşvet’ iddiası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-24-2011 (14:07)   Son Mesaj: 05-20-2011 (17:46)    Cevap: 1    Gösterim: 898  

    01-24-2011

    Adana Özel İdare’de ‘borç adı altında rüşvet’ iddiası

    Adana Özel İdare’de ‘borç adı altında rüşvet’ iddiası


    Adana İl Özel İdaresi İmar ve İnşaat Daire Başkanı Salih İncetaş'ın, müteahhitlerden rüşvet istediği, alamayınca da baskı kurup borç adı altında aldığı paraları ödemediği iddia ediliyor.

    Adana merkezli yayın yapan "cukurovaturk.com" isimli sitede yayınlanan habere göre, Köprü İnşaat şirketi, Adana'nın Ceyhan ve Tufanbeyli ilçelerine yapılacak 200 kişilik öğrenci pansiyon için Adana'da açılan ihaleyi en düşük teklifi vererek kazandı.
    İnşaatın temeli kazıldı, beton döküldü ancak İl Özel İdaresi'nden gelen kontrol mühendisleri 'İnşaat zemini aşağıda kalmış' diyerek inşaatı durdurdu.

    Bunun üzerine müteahhit Gazi Kozanoğlu ile ortağı Oğuzhan Saçıkara, İl Özel İdaresi İmar ve İnşaat Daire Başkanı Salih İncetaş'la görüşerek durumu aktardı.

    İddiaya göre, Salih İncetaş, işlerin yürümesi için her bir inşaat için 30'ar bin lira rüşvet istedi.

    Rüşvet vermedikleri için inşaatın durdurulduğunu söyleyen müteahhit Gazi Kozanoğlu, 6 ay boyunca inşaata bir çivi dahi çaktırılmadığını anlatıyor.

    Kozanoğlu, rüşvet isteyen Salih İncetaş'ı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Remzi Oğuz Yılmaz'a da şikayet ettiklerini ancak sonuç alamadıklarını belirterek, İncetaş'ın "Biz olayları istediğimiz gibi yansıtırız. 3 vereceksin 100 alacaksın." dediğini ileri sürüyor.

    MÜHENDİSİN EVİNE FAYANS DÖŞEDİK

    Bir yılda bitirilmesi gereken öğrenci pansiyonunun 2 yılda ancak bitirebildiklerini vurgulayan Gazi Kozanoğlu, inşaat sırasında 'yıldırma' amacıyla yapılan uygulamaları şu örneklerle anlatıyor: "Bir kontrol mühendisi projede, 'sıva olarak yapılacak' denen yeri 'alçı yapacaksınız' diyor.

    Tekrar geliyor burası sıva olacaktı diyerek alçıyı söktürüyor. Ceyhan'daki pansiyonda trafoda değişiklik istediler. Trafodaki değişikliği inşaat bitirme süresine denk getirerek 18 bin lira ceza yazdılar.

    Bu parayı onlara rüşvet olarak versem bana başka işler de vereceklerdi. Ceyhan'daki çamaşırhane projede bir tane geçiyordu. Sözleşmeye el yazısı ile ekleyerek iki tane yapmamızı istediler. İki tane yapmazsan paranızı veremeyiz dediler.

    Tufanbeyli'de pansiyona yaptığımız seramikleri kabul etmediler. Kontrol mühendisi 'evime de yaparsanız kabul ederim' dedi. Gittik evine yaptık.

    Bizim fayansımız da delildir. Mühendisin evindeki fayanslarla Tufanbeyli'deki pansiyonun fayanslarının serisi aynı."

    BANKA HESABINA RÜŞVET

    Daire Başkanı Salih İncetaş'ın borç adı altında ortağı Oğuzhan Saçıkara'dan toplam 9 bin lira aldığını anlatan Kozanoğlu, bir kontrol mühendisinin banka hesabına da rüşvet yatırdığını aktarıyor: "Her imzada rüşvet isteniyor.

    Bir kontrol mühendisi hesabına 500 lira istedi. Biz de EFT yaptık ancak açıklama kısmına 'Adana Cumhuriyet Savcılığı'na delildir.' diye yazdık."

    İl Özel İdare Genel Sekreteri Remzi Oğuz Yılmaz ise rüşvet ve borç para konusunda kendisine her hangi bir şikayet gelmediğini söyledi. Yılmaz, "Dilekçe versinler gereğini yapalım." dedi.

    Hakkında 'rüşvet istediği' iddiası olan İmar ve İnşaat Daire Başkanı Salih İncetaş ise Köprü inşaatın, verilen işlemleri zamanında yapamadığı ve işçilerin parasını vermediğini belirterek, "O firmanın ihalelere girmelerini de yasaklayacağız.

    Bize iftira atıyorlar. 3 yıldır 300 tane ihale yaptık hepsi şeffaf. Son hak edişlerini ödemedik; çünkü kurutma ve çamaşır makinesini hala almadılar." ifadesini kullandı.

    Diğer taraftan İl Özel İdaresi tarafından valilik binası yanına yaptırılan yeni Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına "su bedeli" adı altında yüklenici firmaya fazladan 300 bin lira ödeme yapıldığı ortaya çıkmış Adana Valiliği de konu hakkında soruşturma başlatmıştı.

    Haber7"yi Twitter"dan da takip edebilirsiniz: http://twitter.com/haber7com




    Adana Özel İdare’de ‘borç adı altında rüşvet’ iddiası Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  05-20-2011, 17:46

    --->: Adana Özel İdare’de ‘borç adı altında rüşvet’ iddiası


    Alıntı:
    remzi oguz yilmaz adana sorusturma-Adana Özel İdare’de ‘borç adı altında rüşvet’ iddiası

    remz oguz yılmazla alakası olmayan borç para isteyen kişi salih incetaş diyorsunuz buna ragmen remzi oguz yılmazın adını bulaştırmak için bu kadar çabaya gerek varmı diyebiliyormusunuz remzi oguz yılmaz haraç aldı sıkıyor degilmi çamur at izi kalsın.
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci