Uludağ'a yeni kayak pistleri yapılacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-24-2011 (12:21)   Son Mesaj: 01-24-2011 (12:21)    Cevap: 0    Gösterim: 542  

    01-24-2011

    Uludağ'a yeni kayak pistleri yapılacak

    Uludağ'a yeni kayak pistleri yapılacak


    Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ'ın doğu kesimi olan Alaçam'a yaklaşık 20 kilometrelik yeni kayak pistlerinin kazandırılması için çalışmalara başlandığını bildirdi.

    Vali Şahabettin Harput, kış turizm merkezi Uludağ'ın doğu yamaçlarındaki Alaçam bölgesinde 20 kilometreyi aşkın kayak pistlerinin açılabilmesi için bakanlığın yeni telesiyejler kurma konusunda kararlı olduğunu açıkladı.
    Bu konuda Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşen Vali Harput, "Sayın Eroğlu, Uludağ'daki sıkıntıların çözülmesi için ilk etapta 25 milyon liralık bütçe aktararak, çalışmalarda para sıkıntısının yaşanmaması için talimat verdi." dedi.

    Uludağ'daki sıkıntıların çözümü için Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Ankara"da görüştüğünü dile getiren Harput, sıkıntıların çözüm zamanının geldiğini anlattığını ifade etti. Vali Harput, "Uludağ'ın birçok sıkıntısı var.

    Öncelikli olarak yönetim sıkıntısı var. Mevcut imar planına göre yıkılması gereken kamu ve özel binalar var. Bunlarla alakalı bir an önce bir karar verilmesi gerektiği hususunu bildirdim.

    Ayrıca Uludağ'ın otopark, tuvalet, sosyal ve spor tesislerinin bu yaz yapılması, mevcut yolun düzenli hale getirilmesi gerektiğini ifade ettim." şeklinde anlattı.

    Vali Harput, görüşmede Bakan Eroğlu'ndan Alaçam'ın kış sporları için önemli bir merkez olarak gündeme alınmasını istediğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Alaçam orman özelliği olarak dünyanın en güzel yerlerinden biri.

    Uzun vadeli gelişim planıyla Alaçam'da tesis, otel gibi yapılaşmaya girmeden kayak pistlerinin yapılmasına ve zirveye kayak için çıkanların ihtiyaçları için kafeterya türü hizmetlerin verilmesine imkan sağlayacak yapılar inşa edilmesi gerektiğini söyledim.

    Şu an Uludağ'da, pistlerin yetersizliğinden, ulusal ve uluslararası spor müsabakaları yapamıyoruz."

    Türkiye'de en fazla kar alan bölgenin Uludağ olduğunu bildiren Vali Harput, bunun kış sporları için değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

    Alaçam'da 20 kilometreyi aşkın pist uzunluğu olabilecek bölgenin ele alınmasını istediğini aktaran Vali Harput, Bakan Eroğlu'nun şubat ayı başında Bursa'ya gelerek gerekli görüşmeleri yapacağını kaydetti.




    Uludağ'a yeni kayak pistleri yapılacak Yorumları