İnternet dolandırıcılığı yapan şebeke çökertildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-24-2011 (12:06)   Son Mesaj: 01-24-2011 (12:06)    Cevap: 0    Gösterim: 591  

    01-24-2011

    İnternet dolandırıcılığı yapan şebeke çökertildi

    İnternet dolandırıcılığı yapan şebeke çökertildi


    İzmir'de yurt dışındaki internet korsanlarından yabancı uyruklu kişilere ait kopyalanmış kredi kartı bilgilerini satın alarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen bir şebekenin 29 üyesi yakalandı.

    Elebaşılığını, aynı suçtan bir süre cezaevine yatan C.U.'nun yaptığı öne sürülen zanlılardan 21'i adliyeye sevk edildi.
    İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, kredi kartı dolandırıcılığı yapan suç örgütüne yönelik takip başlattı.

    Daha önceki bir operasyonda tutuklanan ancak bir yıl önce tahliye edilen C.U.'nun elebaşılığını yürüttüğü örgüte İzmir, Muğla, Manisa, Denizli ve Aydın'da operasyon düzenlendi. 29 kişinin gözaltına alındığı operasyonda 1 adet ruhsatsız tabanca, 10 gr. esrar, 3 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet pos cihazı, içine başka kişilerin kredi kartı bilgilerinin yüklendiği CD'ler, program CD'leri, yüzlerce kişiye ait banka hesap bilgileri, alışveriş slipleri, hard diskler ve USB bellekler ele geçirildi.

    Şebeke üyelerinin, yabancı uyruklu şahısların kredi kartı bilgilerini Rusya ve Almanya'daki internet korsanlarından komisyon karşılığı alarak özel cihazlarla başka kartlara yüklediği, bunlarla anlaştıkları işyerlerinin pos cihazlarından herhangi bir alışveriş olmaksızın yüzde 20-40 arası komisyon karşılığında işlem yaptığı belirlendi.

    Zanlıların yurtdışına para transferini de sahte bilgilerle yaptığı ve yaklaşık 1,5 milyon lira haksız kazanç elde ettiği anlaşıldı.

    Şebekenin üç üyesinin de Denizli'de bir bankanın ATM cihazına kart kopyalamaya yarayan düzenek yerleştirdiği ve ardından ilk işlerinde yakalandıkları belirlendi.

    Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgütte yönetici ve üye olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, sahte banka veya kredi kartı üretip kullanmak suçlamalarıyla gözaltına alınan 29 kişiden sekizi, sorgularının ardından serbest bırakıldı. Elebaşı C.U. ile birlikte 21 zanlı ise adliyeye sevk edildi.




    İnternet dolandırıcılığı yapan şebeke çökertildi Yorumları