Balkanlara daha fazla Türk okulu isteniyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-24-2011 (11:52)   Son Mesaj: 01-24-2011 (11:52)    Cevap: 0    Gösterim: 550  

    01-24-2011

    Balkanlara daha fazla Türk okulu isteniyor

    Balkanlara daha fazla Türk okulu isteniyor


    Avusturya'da yaşayan Kosova asıllı Türkler, Balkanlara daha fazla Türk okulu açılmasını istedi.

    Manavgat'a tatile gelen makine mühendisi Ahmet-Servete ile mimar Ziyadin-Minlivda Berişha çifti, Kosova ve Balkanlardaki Türk okullarıyla gurur duyduklarını söyledi.
    Arnavutluk ve Kosova Priştina'da yaşayan yakın akrabalarından 4 çocuğun Türk kolejlerinde okuduğunu belirten Ahmet Kastrati, Türk olmalarına rağmen uzun yıllar Türkiye ile irtibatları kopunca kendi aralarında bile Arnavutça konuşmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

    Kastrati, "Balkanlardaki Türk okulları bizim göz bebeğimiz. Bizim geleceğimiz.

    Dede ve babalarımızdan öğrendiğimiz Türkçe ile konuşuyoruz. Genelde bölge insanı Türkçe, Romanca, Boşnakça ve Sırpça konuşuyor.

    Küçük 2 çocuğum var ikisini de büyüyünce Türk okullarında okutacağım." dedi.

    Eşi Minlivda ile birlikte Arnavutluk ve Kosova'daki Türk okullarını gezdiğini belirten mimar Zeyadin Berişha, Kosavalı Türkler olarak Türkiye'yi çok sevdiklerini kaydetti.

    Berişha, iki dostluğunun gelişmesi adına Türk iş adamlarının Piriştina'ya daha çok Türk okulu ve iş sahası açmaları gerektiğini kaydetti.

    Balkanlar'da, Sırbistan, Karadağ, Makedonya ve Arnavutluk'a sınırı olan Kosova, 1999 ile 2008 yılları arasında Birleşmiş Milletler(BM) idaresinde bölge oldu. Kosova 17 Şubat 2008 tarihinde tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etti.




    Balkanlara daha fazla Türk okulu isteniyor Yorumları