Hayvanseverler Taksim'de eylem yaptı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-23-2011 (17:56)   Son Mesaj: 01-23-2011 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 561  

    01-23-2011

    Hayvanseverler Taksim'de eylem yaptı

    Hayvanseverler Taksim'de eylem yaptı


    Hasdal'da bulunan hayvan barınağındaki hayvanlara kötü muamele yapıldığını öne süren hayvanseverler, Taksim'de eylem yaptı.


    Aralarında oyuncu Tuna Arman, modacı Barbaros Şansal, Prof. Dr. Orhan Kural'ın da bulunduğu yaklaşık 250 kişilik grup, Taksim Gezi Parkı'nda toplandı. Eyleme köpekleriyle birlikte katılan hayvanseverler, "Hayvanlara işkenceye son" şeklinde slogan attı. Modacı Barbaros Şansal yaptığı açıklamada, "Buraya Hasdal'daki barınaktaki hayvanlara yapılan işkenceyi protesto etmek için geldik. Yaptığımız araştırmalar sonucu bu işkencenin altında rant olduğunu gördük. Her gün çok sayıda hayvana tecavüz ve işkence yapılıyor. Buna 'dur' demek için eylemlerimiz devam edecek" dedi.
    Bazı hayvanseverler ise, "İnsanları petshoplardan hayvan almak yerine barınaklardan hayvan almaya davet ediyoruz. Buradaki hayvanların bir aileye ihtiyacı var. Petshoplardan yüzlerce dolar vereceğine barınaklardaki hayvanları alın" diye konuştu.

    Basın açıklaması yapan oyuncu Tuna Arman da, "Bir kültür başkentinde yaşanan acımasızlığı, insafsızlığı, çağdışı muameleyi ve vahşeti kabullenmek bir insanlık suçudur. İmza toplayıp Kadir Topbaş ile hafta içi görüşeceğiz" şeklinde konuştu.

    Grup, basın açıklamasının ardından sloganlar eşliğinde Galatasaray Meydanı'na yürüyüp, sessizce dağıldı.






    Hayvanseverler Taksim'de eylem yaptı Yorumları