SP'li Kazan: Dalan yargıyla alay etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-23-2011 (17:38)   Son Mesaj: 01-23-2011 (17:38)    Cevap: 0    Gösterim: 505  

    01-23-2011

    SP'li Kazan: Dalan yargıyla alay etti

    SP'li Kazan: Dalan yargıyla alay etti


    Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Kırmızı Bülten'le aranan Bedrettin Dalan'ın ''tutuklanmamak şartıyla Türkiye'ye gelebilirim'' mesajıyla Türk yargısıyla alay ettiğini söyledi.

    Kazan, Saffron Otel'de düzenlenen partisinin İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan'ın ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davası kapsamında hakkında Kırmızı Bülten'le arama kararı çıkartıldığını hatırlattı. Şevket Kazan, firari sanık Dalan'ın yetkili makamlara yönelik ''tutuklanmamak şartıyla Türkiye'ye gelebilirim'' mesajının şaşkınlık yarattığını kaydetti.
    Dalan'ın duruşmaların başladığı ilk günden itibaren kaçak olduğunu ifade eden Kazan, ''Kırmızı Bülten'le aranan Dalan verdiği mesajla Türk yargısıyla alay etmiştir. Türkiye, çıkardığı Kırmızı Bülten'e sahip çıkmalı, ne yapıp edip Dalan'ın Interpol eliyle Türkiye'ye getirilip mahkemede yargılanması sağlanmalıdır'' dedi.

    Kazan, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in Yargıtay ve Danıştay kararlarının Anayasa Mahkemesi tarafından denetlenmesine tepki göstermesinin anayasal düzene aykırı bir tutum olduğunu belirterek, ''Zira Anayasa'nın 153. maddesinde mahkemelerin verdiği kararların Anayasa'ya uygunluğu öngörülmüş, aksi halin bir insan hakkı ihlali doğuracağı ve bu gibi kararlara karşı Anayasa Mahkemesinin denetiminin ve de üstünlüğünün varlığını açıkça vurgulamıştır'' diye konuştu.

    Kazan, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın halen İmralı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda cezasını çektiğini belirterek, Öcalan'ın cezasının kalan kısmını ev hapsine çevrilmesini istediğini belirtti.

    Öcalan'ın talebinin yerine getirilmemesi durumunda mart ayı başında ateşkesi kaldıracağına dair tehditler savurduğunu anlatan Kazan, ''Hizbullah sanıkları ile ilgili yanlış uygulamanın vahameti henüz ortada iken milli güvenlik açısından yeni bir tehlikenin kapıya dayandığını ortaya koymaktadır. Bu yüzden halen uygulanan ateşkesin mahiyeti konusunda hükümetin kamuoyunu aydınlatmasında büyük zaruret vardır'' dedi.




    SP'li Kazan: Dalan yargıyla alay etti Yorumları