Kılıç'tan Yargıtay'a helikopter hızı eleştirisi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-23-2011 (17:34)   Son Mesaj: 01-23-2011 (17:34)    Cevap: 0    Gösterim: 512  

    01-23-2011

    Kılıç'tan Yargıtay'a helikopter hızı eleştirisi

    Kılıç'tan Yargıtay'a helikopter hızı eleştirisi


    AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Yargıtay'ın tutukluk süresi kararından sonra çıkan tartışmalara değindi. Kılıç, Yargıtay'ın Başbakan Erdoğan'ın dosyasını özel helikopterle getirtiğini iddia etti.

    AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, ''Son zamanda terör örgütü mensuplarını bile tahliye eden, 'karar veremedim, iş yüküm çok fazla o nedenle tutukluluk süreleri bitti, ben ne yapayım' diyen Yargıtay, 2002'de Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Recep Tayyip Erdoğan dosyasını özel helikopterle 24 saat içinde Ankara'ya getirdi. Yargı istediği zaman gayet hızlı, helikopter hızıyla, uçak hızıyla çalışıyor'' dedi.
    Kılıç, AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen, Mersin milletvekilleri TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ile Ömer İnan, Ali Er ve Kürşad Tüzmen ve İl başkanı Mekin Merter Salt'ın katıldığı etkinlikte partililerle bir araya geldi.

    Partililere genel seçimlerle ilgili yapılabilecek çalışmaları anlatan Kılıç, önerilerde de bulundu.

    Kılıç, şunları kaydetti:

    ''Milletvekili listesinde kim olur olmaz bilemeyiz. Geleceği görmek elimizde değil. Bu millet zaten beni görüp görmediğine değil. Başbakan olacak listenin başında Recep Tayyip Erdoğan'ın olup olmadığına bakıyor. Hatta daha da ötesini söyleyeyim; 3 Kasım 2002 seçimlerinde genel başkanımızın milletvekili olmasına bile mani oldular. Bırakın Başbakan olmayı milletvekili olması bile mümkün olmadığı, seçim listesinde adı bile bulunmadığı halde bu millet 2002'de onun partisini tuttu ve tek başına iş başına getirdi. Milletin böyle bir sevgisi, teveccühü var.

    Başbakanımıza adaylığı bile çok gördüler. Ama son zamanda terör örgütü mensuplarını bile tahliye eden, 'karar veremedim, iş yüküm çok fazla o nedenle tutukluluk süreleri bitti, Hizbullahçılar serbest kaldı, katiller ve tecavüzcüler serbest kaldı, ben ne yapayım' diyen Yargıtay, 2002'de Diyarbakır Ağır ceza Mahkemesi'ndeki Recep Tayyip Erdoğan dosyasını özel helikopterle 24 saat içinde Ankara'ya getirdi. İnceledi, incelemedi onu Allah bilir. Kararını verdi ve milletvekili olmasına engel oldu. Yargı istediği zaman gayet hızlı. Helikopter hızıyla, uçak hızıyla çalışıyor. Demek ki bizim işimiz çok fazla. Demokrasi, hukuk ve özgürlükler adına ileri demokrasi, insan hakları adına son derece yoğun gündemle çalışabilmemiz lazım.''

    -GÜNEYDOĞU'DAN GÖÇ ALAN MAHALLELER-

    Suat Kılıç, siyasette Mersin'in her mahallesinde AK Parti'yi temsil etmeye ehil ve yetkili bir kadın ve genç kız profili gördüğünü, dolayısıyla bu profilden istifade etmek gerektiğini söyledi.

    Seçim çalışmalarında gönülleri kazanmaya yönelik çalışılması gerektiği önerisinde bulunan Kılıç, şöyle konuştu:

    ''Bunu yaparken Güneydoğu'dan gelen kardeşlerimizin yaşadığı mahallelere de gidin. Ayrılmak, ayrışmak yok. Hazreti Peygamber'in insanlığa mesajı; Arap'ın Acem'e, Acem'in Arap'a üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, hukuka bağlılık, iyi insan olmak, iyi adam-kadın olmak, topluma faydalı olmak, insanlara fayda ve hizmet üretmektir. Üstünlük sadece Türk olmak, Arap olmak, Kürt olmak, Alevi olmak, Sünni olmak değildir. Üstünlük iyi insan olmaktır. Bu nedenle o mahallelere gireceğiz. Çünkü o mahallelerde atan nabız, bizim nabzımızdır. Oy verdikleri partiye veya katıldıkları siyasi etkinlikleri bakarak, o mahallelerdeki kardeşlerimize mesafeli duruş sergileyemeyiz. Bunu nereden biliyoruz; 2007'de yapılan Cumhurbaşkanlığına yönelik Anayasa değişikliği referandumundan biliyoruz. Değişikliği referanduma götürdüğümüz vakit, o mahallerde bizim getirdiğimiz değişikliğe büyük oranda evet oyu verdiler. Örgüt ve örgütün arkasındaki illegal ve yasa dışı terörist güçler, inançlara mesafeli ve uzak olabilir. Marksist ideolojiden besleniyor olabilir. Ama bizim o Güneydoğu'dan gelen insanlarımızın, inanç sistemlerini tanımayan bu ideolojilerle uzaktan yakından alakaları yok. Bizimle alakaları var. Bu nedenle o mahallere girmemiz ve çalışmamız lazım.''

    Başbakan Erdoğan'ın çok yoğun bir tempoda çalıştığına işaret Kılıç, ''Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden fazla yük yüklemez. Bugün Başbakanımıza zaman zaman üzülüyoruz. Bu kadar yük insanoğluna fazladır. Çok yoğun bir programı var. Başbakanımızın çalışmasına baktığınız zaman bizlerin çalışması devede kulak bile değil. İşte herkese kaldırabileceği kadar yük yüklüyor. Yani onun için Başbakan'a üzülmemek lazım. Ona da taşıyabileceği kadar yük yüklüyor. Biz de bu yüke ortak olabildiğimiz sürece onun yol arkadaşları olmaya devam edeceğiz. Bu çabanın içinde olabilmemiz lazım'' şeklinde konuştu.

    Konuşmasının ardından kenti yukardan gören restoranda kahve içen Kılıç'a ilgi gösteren partililer fotoğraf çektirdi.




    Kılıç'tan Yargıtay'a helikopter hızı eleştirisi Yorumları