DSP'li Macit: AKP, 12 Eylül'ün takipçisi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-23-2011 (16:37)   Son Mesaj: 01-23-2011 (16:37)    Cevap: 0    Gösterim: 483  

    01-23-2011

    DSP'li Macit: AKP, 12 Eylül'ün takipçisi

    DSP'li Macit: AKP, 12 Eylül'ün takipçisi


    DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Hasan Macit, ''AK Parti'nin, 24 Ocak kararlarının ve 12 Eylül darbesinin açtığı yolun izleyicisi'' olduğunu ileri sürdü.

    Macit, yaptığı yazılı açıklamada, ''24 Ocak kararlarının siyasi ifadesi, 12 Eylül darbesidir. 12 Eylül darbesi yapılmasaydı, bu kararların uygulanma konulması mümkün olmayacaktı'' görüşünü dile getirdi.
    ''Darbenin getirdiği yeni sistemin hedefi, aydınlanmacı geleneği ve sol düşünceyi ortadan kaldırılarak, siyaset alanını, liberalizme ve yeşil kuşak teorisinin gereklerine uygun bir yapıya dönüştürmekti'' iddiasında bulunan Macit, şunları kaydetti:

    ''24 Ocağın en büyük tahribatlarından biri de mevcut toplumsal doku üzerinde gerçekleşmiştir. Anadolu halkı öz değerlerinden kopartılarak; doğruluk, dürüstlük ve erdem gibi değerler çökertilmiştir. Bireycilik ve çıkarcılık temel davranış kalıbı haline getirilirmiş, toplum, arabesk ve kaderci bir öze büründürülmüştür.

    24 Ocak kararlarının mimarı merhum Turgut Özal, Milli Türk Talebe Birliği kökenlidir ve 12 Eylül'ün ideolog grubu olan Aydınlar Ocağı üyesidir. Nakşibendi tarikatından olan Özal, liberalizmle muhafazakarlığı şahsında birleştirmişti.

    9 yıldır iktidarda olan AKP, 24 Ocak kararlarının ve 12 Eylül darbesinin açtığı yolun izleyicisidir. 24 Ocağın en büyük hedeflerinden biri olan sosyal devleti tasfiye etmek, AKP hükümetine nasip olmuştur. AKP'nin yaptığı özelleştirmeler, 24 Ocaktan sonra gelen hükümetlerin yaptığının toplamından fazladır.

    AKP, demokratik görünme çabaların karşın, özünde 24 Ocağın siyasal boyutunun da uygulayıcısıdır. AKP, demokrasiyi, seçimden seçime sandığa giderek oy vermeye indirgemiştir. Yasama, yürütmenin bir kolu gibi çalıştırılırken, yargı da hükümetin emrine alınmaktadır. Silivri ve KCK davaları, TEKEL işçilerine yapılanlar ve öğrencilere uygulanan şiddet, 12 Eylül anlayışının birer tezahürüdür.''




    DSP'li Macit: AKP, 12 Eylül'ün takipçisi Yorumları