İznik Gölü'nde fışkıran su paniğe neden oldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-23-2011 (15:07)   Son Mesaj: 01-23-2011 (15:07)    Cevap: 0    Gösterim: 590  

    01-23-2011

    İznik Gölü'nde fışkıran su paniğe neden oldu

    İznik Gölü'nde fışkıran su paniğe neden oldu


    Gölcük'te 3 gün evvel meydana gelen 4.3'lük depremin ardından İznik gölünden havaya su fışkırdığı bildirildi.

    Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Göllüce köyünde oturan Yusuf Tosun (56) adlı vatandaş, geçen gece saat 23.00 sıralarında sigara içmek için evinin bahçesine indiği sırada, sahilden 200 metre açıkta gölden havaya su fışkırdığını gördüğünü söyleyerek, "Saat 23.00'da evimden sigara içmek için bahçeye çıktım. Hemen karşımda bulunan sahilden fokurtu sesleri geldi.
    Koşarak sesin geldiği yöne gittiğimde gözlerime inanamadım. 200 metre açıkta devasa genişlikte bir su kütlesi, 4-6 metre yükseğe çıkmış, sabun gibi köpürüyordu. Korkudan dona kaldım ve bir yere kımıldayamadan bu hayret verici hadiseyi seyretmeye başladım. Fışkırma yaklaşık 1 dakika kadar sürdü ve sonra ortadan kayboldu" dedi.

    'FAY BURADAN GEÇİYOR'

    Olay yerine gelen Göllüce köyü muhtarı İlhan Yıldırım da, "Daha önce Mekece, İznik ve Gemlik fay uzantısını araştıran deprem uzmanları, fay hattının sahilin 2 metre açığından geçtiğini tespit etti. Göllüce köyü sahilinden geçen fay hattını biz daha önce dalgaların oyarak oluşturduğu bir yarık zannediyorduk. Ancak burasının fay kırığı olduğunu öğrendik. Bu gece yaşanan hadise bizi tedirgin etti. Deprem belki de kapıya dayandı" diye konuştu.

    Köy halkı olayın duyulmasının ardından suyun fışkırdığı bölgeye akın etti. Panik içinde anlatılanları dinleyen köylüler, yeni bir deprem olmasından korkuyor.




    İznik Gölü'nde fışkıran su paniğe neden oldu Yorumları