CHP'li Oran'dan içki ve seks tepkisi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-23-2011 (14:38)   Son Mesaj: 01-23-2011 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 691  

    01-23-2011

    CHP'li Oran'dan içki ve seks tepkisi

    CHP'li Oran'dan içki ve seks tepkisi


    CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Hayat içki ve seksten ibaret değildir' açıklamasına tepki gösterdi.


    CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte katıldığı Denizli gezisinde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

    Bu sabah Karahayıt Colossae Otel'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yapılan toplantının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Umut Oran, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Hayat içki ve seksten ibaret değildir' sözlerine tepki göstererek, "Sayın Arınç'ın maalesef çağdaş yaşamla ilgili algılamaları kaygı verici, endişe edici. Çağdaş yaşam denildiği zaman sayın Arınç'ın aklına alkol ve seks geliyor. Bu gerçekten sayın Arınç'ın iç dünyasını AK Parti'nin karanlık dünyasını yansıtıyor" dedi.
    Kendilerinin çağdaş yaşamı mutlu bir Türkiye, mutlu bireyler, mutlu bir toplum olarak gördüklerini belirten Oran, "Çağdaş yaşamın arkasında sanat, kültür, insan hakları, özgürlük eşitlik kardeşlik var. Ama maalesef sayın Arınç çağdaş yaşam denildiği zaman olayı alkol ve seksle algılandırıyor. Ayrıca sayın Arınç'In bu açıklamayı İzmir'de yapması ayrı bir şanssızlık.

    Zaten Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir'le ilgili bundan önceki duygu ve düşüncelerini üzücü bir şekilde açıklamışlardı. AK Parti'nin ve hükümetin sahillerle ilgili verdiği beyanatlar ortadaydı. İzmir milli mücadele için önemli bir kent. Ege çok önemli bir bölge. Takdir etmemiz gerekirken, bu şehre bu bölgeye çok ciddi tenkitler, bir takım yakıştırmalar getirilmişti. Şimdi o yakıştırmaların sonunda bugün de ahlakla, çağdaş yaşamla ters düşen bir yorumda bulunması sayın Arınç'ın üzüntü ve kaygı verici, kendisini buradan esefle kınıyorum. Hem İzmir adına, hem çağdaş yaşam adına sayın başbakan yardımcısının bu açıklamalarını kınıyorum" dedi.

    AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç'ın açıklamalarına da cevap veren Umut Oran, "Ben Bartın'da geçen gün bir açıklama yapmıştım. Sayın Başbakanın TÜSİAD'da ilgili yaptığı değerlendirmelerle ilgili. Sayın başbakan TÜSİAD'da iş dünyasına umut vereceğine, destekler, projeler, teşvikler açıklayacağına akıl vermeye çalıştı. Sayın başbakanın verdiği akıl aynen lafla peynir gemisi yürüme örneği gibi. Sayın başbakan dahiyane bir şekilde çıkıp 'Patronlar babalar birleşsin yerli otomoboli üretsinler' dedi" şeklinde konuştu.

    Türkiye'nin çok ciddi sorunları olduğunu belirten Oran, "Ekonomik ve sosyal olarak çok tehlikeli bir süreçten geçiyoruz. Dünya ekonomosi tehlikeli bir süreçten geçiyor. Dünya liderlerinin dünya ülkelerinin gündeminde en önemli konu işsizlik ve ekonomik sorunlar var. Sayın başbakanının Türkiye'deki işsizlik ve yatırım sorununa bakışı endişe verici. Sayın başbakanın bundan önceki işsizlikle ilgili dahiye formülü şuydu. TOBB üyeleri bir işçi alırsa türkiyede iysizlik sorunu kalmaz. Böyle bir yaklaşım, bakış açısı gerçekten rahatsız edici, endişe verici bakış açısı" dedi.

    Türkiye'de esnafın büyük sorunları olduğunu ve bunu her yerde gördüklerini belirten Umut Oran, "Esnaf kepenk kapatmış, siftah yapamaz durumda. Esnafın sorunlarına çözüm aramak yerine, bütün şehirlerde bütün araziler maalesef rantiye şeklinde dönüştü ve alışveriş merkezleri yapılıyor. Fabrikalar yapılacağına alışveriş merkezleri yapılıyor. Başbakan da bakkallar birleşsin süpermarket kursunlar diyor. Başbakanının bu çözüm yolları gayri ciddi.

    Aynı şekilde TÜSİAD'da vermesi gereken mesaj, iş alemine iş dünyasına gelecekle ilgili nasıl yatırım yapılması, nasıl teşvik verilmesi gerekir, girişimcilik nasıl desteklenecek bunu söylemesi gerekirken, oradaki iş dünyası patronlarına babalar birleşsin yerli araç üretsinler diyor. Böyle yaklaşımla Türkiye yönetilemez. Türkiye'ye baktığımızda insani kalkınmada sonuncu konumda, neredeyse 100. sırada yer alıyor.

    Eşitlik, kadın hakları, insani kalkınma konusunda gerçekten Türkiye son derece demokratik standartlarda kötü süreçte. İş aş olmadığında sosyal barış olmuyor. Denizli'de de son 8 yıldır fabrikalar kapandı, yeni hapishaneler yeni mahkemeler, yeni icralar açıldı. Benim açıklamam bu çerçevedeydi sayın Suat Kılıç bu anlamda esasında tam olarak algılayamamış sadece bir kısmına yanıt vermiş. Türkiyenin ciddi sorunları var ve türkiyenin gerçekten bu sorunlara çözüm üretcek ciddi bir hükümete ihtiyacı var" dedi.







    CHP'li Oran'dan içki ve seks tepkisi Yorumları