Başörtüsünden sonra sakal ayrımcılığı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-23-2011 (12:57)   Son Mesaj: 01-23-2011 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 548  

    01-23-2011

    Başörtüsünden sonra sakal ayrımcılığı

    Başörtüsünden sonra sakal ayrımcılığı


    Eski milli boksör, dağ bisikleti ve atletizm sporcusu Salih Konakçı, 29 Ocak’ta Alanya’da yapılacak bisiklet yarışlarına katılmak istedi. Antalya İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, eski milli boksöre lisans vermedi. Gerekçe ise:

    Antalya İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, "sakallısın" diye eski milli boksöre lisans vermedi. Antalya"nın Manavgat ilçesinde yaşayan eski milli boksör, dağ bisikleti ve atletizm sporcusu Salih Konakçı, 29 Ocak"ta Alanya"da yapılacak bisiklet yarışlarına katılmak istedi. Bunun için lisans yenilemesi yaptırması gereken Konca, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü"ne gitti. Konca, fotoğrafı sakallı olduğu için lisansının yenilenmediğini iddia etti.
    Konuyla ilgili Manavgat Stadyumu"nda basın açıklaması yapan Konakçı, üniversitelerdeki başörtüsü yasağının sporda "sakal yasağı" olarak tezahür ettiğini söyledi.

    "FOTOĞRAFLARINIZ SAKALLI, LİSANSINIZI YENİLEMEYİZ"

    Yaşadıkları karşısında üzüntü duyduğunu söyleyen Konca, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü"nün fotoğrafı sakallı sporculara lisans vermemesine bir anlam veremediğini kaydetti. Antalya İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü"nde lisans işlerine bakan görevliyi Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül"e şikayet edeceğini belirten Konakçı, böyle bir yasağın dünyada eşi ve benzerinin olmadığını ifade etti.

    Konakçı, "29 Ocak"ta Alanya"da yapılacak bisiklet yarışlarına katılmak için lisans yenilemesi yaptırmaya Antalya"ya gittim. İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü"nde sporcu lisans işlerine bakan görevli "sizin fotoğraflarınız sakallı, lisansınızı yenilemeyiz" diye cevap verdi. Lisan yenilemede ilk defa sakal yasağını orada öğrendim. Yasağın gerekçesini sorduğumda sakallı olursam, yüzümün tam olarak belirgin olamayacağını söyledi. Ben de daha önceden çekilmiş sakalsız fotoğrafımı verdim. Lisansımı yeniledi. Fakat yanımda daha fazla sakalsız fotoğrafım olmadığı için atletizm lisansımı yenileyemedim. Görevli bana "üniversitelerde nasıl başörtüsü yasak ise sporcu lisansı almada sakal yasak" dedi." diye konuştu.

    Hayatında ilk kez 25 gün önce sakal bıraktığını anlatan sporcu, "Sakal bıraktım, lisansımdan oldum. Böylesine komik yasağı daha önce hiç duymadım. Dünyada olimpiyatlara katılan sakallı yüzlerce yabancı sporcu var. Biz böyle kılla, tüyle uğraşırsak sporda bir yere varamayız" dedi. Konakçı, nisan ayı içinde yapılacak 5. Manavgat Uluslararası Dağ Bisikleti Maratonu"nda derece elde etmek için günlük 50 kilometre pedal çevirdiğini kaydetti. 20 yıl boks yaptığını ve milli sporcu olduğunu belirten Konakçı, bu tür basit olayların insanları spordan soğuttuğunu savundu.

    YENİ AKİT




    Başörtüsünden sonra sakal ayrımcılığı Yorumları