Kurtulmuş: Türkiye tarım krizi yaşıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-23-2011 (11:34)   Son Mesaj: 01-23-2011 (11:34)    Cevap: 0    Gösterim: 842  

    01-23-2011

    Kurtulmuş: Türkiye tarım krizi yaşıyor

    Kurtulmuş: Türkiye tarım krizi yaşıyor


    HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Sakarya'da bulunan sivil toplum örgütleri başkanları ve partililerle bir araya geldi. Kurtulmuş ülkenin tarım konusunda bir kriz içerisinde olduğunu söyledi.

    Kurtulmuş, Sakarya Tunatan Tesislerinde, Sakarya'da bulunan sivil toplum örgütleri başkanları ve partililerle bir araya geldi. Sakarya'da partililer ve sivil toplum örgütü başkanları ile bir araya gelerek Halkın Sesi Partisini tanıtan Numan Kurtulmuş, Türkiye'de son 10 yılda esnafın yaşadığı sıkıntıları yakından takip ettiğini belirtti.
    Türkiye'de son 10 yılda 2 bin 500 esnafın kepenk kapattığını anlatan Kurtulmuş, "Niçin, yanlış politikalar nedeniyle bunlar yaşandı. Bugün bakıyorum esnaf eşyalarını toparlıyor" dedi. Tarım konusunda bir kriz içerisinde bulunulduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu: "2010 yılında söylenecek kelime bulamıyorum 100 üzerinde dünya ülkesinden Türkiye'ye tarım ürünleri ithal edilmiş. Türkiye gibi bir ülkede her türlü ürün yetişebilirken Yunanistan'dan pamuk ithal edecek konumda bulunuyoruz.

    Sorduğumuz zamanda efendim dünya gerçekleri nereden ucuz buluyorsak oradan getiriyoruz diyorlar. Buradan tekrar ediyorum daha önce de söyledik önümüzde su krizleri, tarım krizleri ve enerji krizleri olacak diye belirtiyoruz. Son dönemde gıda krizi ile karşı karşıya kaldık neden, çünkü dışa bağımlı hale getirildik. İnsanlara gıda yardımı yaparak onları tembelliğe alıştırdılar. Bu nedenle Türkiye başta olmak üzere birçok ülke tarımsal ürünlere muhtaç hale geldi."

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerika gezisini yorumlayan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: "Kılıçdaroğlu Amerika'da bazı girişimler yapacak, yemekler yiyecek, belki de icazet almaya çalışacak. İşte bizim partimizin farkı burada, biz kimseden icazet almayacağız. Çünkü biz Has Parti'yiz Halkın Sesi Partisiyiz."

    Kurtulmuş daha sonra HAS Partinin kuruluş amacı ile ilgili bilgi verdikten sonra Sakarya'nın yerel kanallarının ortak düzenlediği bir oturuma katıldı.








    Kurtulmuş: Türkiye tarım krizi yaşıyor Yorumları