Demir'den Samsun'a yatırım müjdesi!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-22-2011 (17:21)   Son Mesaj: 01-22-2011 (17:21)    Cevap: 0    Gösterim: 607  

    01-22-2011

    Demir'den Samsun'a yatırım müjdesi!

    Demir'den Samsun'a yatırım müjdesi!


    Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, kamu yatırımlarında geçen yılı 8. sırada tamamlayan Samsun'un 2011 yılında ilk 5 il arasına gireceğini söyledi.

    Bakan Demir, Samsun'un kamu yatırımları ile özel sektör yatırımlarının birbirini destekleyip kalkınma sinerjisi oluşturan illerden biri olduğunu kaydetti.
    Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Kavak Sanayici İş Adamları Esnaf ve Meslek Grupları Derneği'nin yeni hizmet binasının açılışına katıldı.

    Kale Mahallesi Kuyumcular Çarşısı'nda yapılan dernek binasının açılışında Samsun'un, ekonomideki kayıp yıllarını telafi edip kalkınmadaki yükselişini sürdürdüğüne dikkat çeken Bakan Demir, kentin istikbale emin adımlarla yürüyen bir şehir olduğunu vurguladı.

    Kamu yatırımlarında 2003 yılından beri Samsun'un ilk ortalama 6 il arasında olduğunu hatırlatan Demir, "Bunu nasıl anlamak lazım.

    Ekonomik büyüklükte ve sıralamada 26. ve 27. sıralardayız. Bu senenin rakamları mart ayında çıkacak.

    Kamu yatırımlarında ön sıralarda olmak, ekonomik gelişmişliği, büyümeyi, ön sıralara doğru çekiyor.

    Bu da ciddi anlamda katkı sağlıyor. Kamu yatırımları genellikle alt yapı yatırımlarıyla alakalı oluyor.

    Dolayısıyla alt yapıyı tamamlamış oluyoruz. Önümüzdeki yıllardaki performansımızı da olumlu yönde etkileyecek bir nokta bu.

    2011 yılındaki kamu yatırımlarından aldığımız payla ilk 5 il içinde olmayı hedefliyoruz." dedi.

    Kamu yatırımlarının yanı sıra özel sektör yatırımlarında Samsun"da ciddi bir artış olduğunun altını çizen Bakan Mustafa Demir, "Kamu yatırımı ile özel sektör yatırımı paralel olarak seyrederse kalkınmada ilave sinerji doğruyor.

    Kamu yatırımı şehre katkı sağlıyor. Özel sektör de ayrı yatırım yaparsa ayrı bir sinerji oluyor. Fakat ikisi birbirini destekler mahiyette olursa o ayrıca sinerji doğruyor.

    Samsun'da da böyle bir durum söz konusu. Kamu yatırımlarında Samsun her zaman önde olmuştur ama biz o ayrımı yapmak istemiyoruz.

    Samsun alt yapı noktasında Türkiye'nin iyi olan illerinden bir tanesi. Liman, hava alanı, ulaşım noktaları, kamu, eğitim, üniversite ve sağlık yatırımları gittikçe artıyor.

    Türkiye"de kamu yatırımlarını beklemeden özel sektör yatırımlarıyla gelişen iller de var. Bizde ise bu ikisi aynı anda gidiyor. Bu önemli bir avantajdır." açıklamasında bulundu.



    "HERKESTEN DAHA BECERİKLİYİZ"

    İş adamlarına da çeşitli tavsiyelerde bulunan Demir, "İnsanlar, kendi dışındaki insanların bir şey yapmasını beklerdi. Geçmiş geride kaldı. Artık böyle bir şey yok.

    Herkes kendi çanağına, tasına bir şeyler atar. Dışardan yatırım gelsin. Gelsin iyi ama gelişmeyi, ilerlemeyi ona bağlama. Sen yapacaksın.

    Bunu yapma imkanı, potansiyeli yok mu var. Ben şunu iddia ediyorum. Ticarette ve sanayide, üretimde ve sanayide çalışkanlıkta bu kentin insanlarından başkasını gösterin bana. Herkesten daha becerikliyiz. Ben buna inanıyorum.

    Kendi yapabildiğin kadarını yap ama sabah erken kalk. İşine koyul, akşam da gereksiz yerlerde vakit geçirme. Yarın zinde kalk.

    Kimse kimseden götüremeyeceği yükü götürmesini bekleme hakkına sahip değil. Potansiyeline geri dönecektik. Bir zaman iyiydik zafiyete uğradık.

    Düştüğümüz yerden kalkmalıyız." şeklinde konuştu.



    "DERNEĞİMİZİ YENİ YATIRIMLARA ÖNCÜLÜK YAPACAK BİR STÖ OLARAK GÖRÜYORUM"

    Sivil toplum örgütlerinin öneminin gün geçtikçe artığını ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Sivil toplum artık kamu yönetiminde olmazsa olmaz alanlardan birisidir.

    Yeni yönetim anlayışı da sivil toplumla birlikte yapılmakta, bu da Türkiye'de gittikçe yaygınlaşmaktadır.

    Bu boyutla baktığımızda Kavaklı sanayici ve iş adamlarımızın bir araya gelerek oluşturduğu bu dernekte yürütülecek olan çalışmalarda yeni bir sinerjinin ortaya çıkmasına katkı sağlayacaktır.

    Derneğimizi yeni yatırımlara öncülük yapacak bir sivil toplum örgütü olarak görüyorum." ifadelerini kullandı.

    Dernek binasının açılış törenine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ile çok sayına sanayici ve iş adamı katıldı.




    Demir'den Samsun'a yatırım müjdesi! Yorumları