Erdoğan'ı protesto eden 2 kişi gözaltına alındı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-22-2011 (17:07)   Son Mesaj: 01-22-2011 (17:07)    Cevap: 0    Gösterim: 542  

    01-22-2011

    Erdoğan'ı protesto eden 2 kişi gözaltına alındı

    Erdoğan'ı protesto eden 2 kişi gözaltına alındı


    Toplu açılış törenlerine katılmak üzere Batman'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto eden 2 kişi gözaltına alındı.

    Batman'da kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği üyeleri tarafından Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıt önünde her hafta gerçekleştirilen "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" eylemi bu hafta da yapıldı.
    Eyleme kayıp yakınları ve bazı STK temsilcilerinin yanı sıra BDP Grup Başkan vekili Batman Milletvekili Bengi Yıldız da katıldı.

    Konuşmaların ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan kalabalık grup daha sonra BDP il binasına gitti.

    Polis Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın güzergâhında bulunan BDP il binasını adeta ablukaya aldı.

    Kısa süre sonra otobüsle miting alanına giden Başbakan Erdoğan'ı protesto eden 2 kişi gözaltına alındı.

    BDP"li Yıldız ile emniyet görevlilerinin yaptığı kısa görüşmenin ardından kalabalık parti binasına geçerek olası bir gerginlik önlendi.

    KENTTE ALARM VERİLDİ

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılış töreni ve Batman mitingi öncesi şehir merkezi adeta polis ablukası altına alındı.

    Başbakan Erdoğan"ı Başbakanlık korumaları ile Batman"dan 3 bin çevre illerden de takviye olarak gelen 600 polis korudu.

    Batman Havaalanı ve çevresi ile mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'nın etrafında yaklaşık 2 kilometrelik bir güvenlik kordonu oluşturuldu.

    Yüksek binaların tepesine yerleştirilen keskin nişancılar, özel harekât timleri, çevik kuvvet ekipleri, sivil ve resmi binlerce polis ile akrep tipi zırhlı araç ve panzerler yerleştirildi.

    Bir helikopter sürekli kent üzerinde alçak uçuş yaptı.

    Cumhuriyet meydanına 10 ayrı noktada kurulan noktalardan geçen vatandaşlar didik didik arandı. Özellikle kalem, çakmak gibi aletlere el konuldu.

    Mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na AK Parti İl Başkanı ve Kadın Kolları başkanlıkları tarafından hazırlanan üzerinde Kütçe ve Türkçe "Bin Yıllık Kardeşiz ve "Bugünümüz Yarınımız Geleceğimiz, Hoş Geldiniz" yazılı pankartlar ile AK Parti döneminde yapılan hizmetlerin yer aldığı afişler asıldı.




    Erdoğan'ı protesto eden 2 kişi gözaltına alındı Yorumları