Cem Ersever cinayetindeki giz aralandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-22-2011 (15:56)   Son Mesaj: 01-22-2011 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 636  

    01-22-2011

    Cem Ersever cinayetindeki giz aralandı

    Cem Ersever cinayetindeki giz aralandı


    Güneydoğu'da PKK'yla mücadele amaçlı kurulan JİTEM adlı teşkilatı Albay Arif Doğan ile birlikte kuran Binbaşı Ahmet Cem Ersever'in 17 yıl önceki gizemli cinayetinin ardındaki giz perdesi aralanıyor.



    Türkiye'de 1993'lü yıllarda PKK terör örgütünün iç yüzünü ortaya çıkartmak için girişimde bulunan birçok isim ortadan kaldırıldı. Bunların başında ise Jitem'in kurucularından binbaşı Ahmet Cem Ersever geliyor. Ersever cinayeti tam 17 yıldır aydınlatılamadı ancak cinayetin nasıl işlendiğine ilişkin ortaya çıkan fotoğraflar Ersever'in nasıl öldürüldüğü yönünde ipuçları veriyor.
    Kanlar içinde yatan bu kişi 1993 yılında öldürülen JİTEM'in kurucularından Binbaşı Ahmet Cem Ersever.

    Ersever cinayeti tam 17 yıldır aydınlatılamadı; ancak ortaya çıkan bu fotoğraflar Ersever'in nasıl öldürüldüğü yönünde ipuçları veriyor.

    Ergenekon davasıyla birlikte gündeme gelen faili meçhul cinayetler içinde Ersever cinayeti önemli bir yer tutuyor.

    "JİTEM BÖLGE KOMUTANI ERSEVER"

    Cinayetin işlendiği yıllara dönecek olursak; 1990'lı yıllarda JİTEM bölge komutanı olarak PKK'ya karşı mücadele veren Binbaşı Cem Ersever, daha sonra JİTEM'den ayrılmış ve 'Gerçekler Türk milletinden gizleniyor' diyerek o gün içinde olduğu yapıyla ters düşmüştü.

    "CESEDİ ELMADAĞ'DA BULUNDU"

    Kamuoyuna PKK ve JİTEM'in iç yüzüyle ilgili açıklamalarda bulunması beklenen Ersever, bir süre sonra kaçırılmış ardından da Elmadağ yakınlarında cesedi bulunmuştu.

    "ELLERİ ÖNDEN BAĞLANMIŞ"

    O günlerde basında ''Çok şey bilen adam elleri arkadan bağlı ve başına iki kurşun sıkılarak öldürüldü'' diye haberler çıkmıştı. Ersever'in bugün ortaya çıkan görüntülerinde ise ellerinin arkadan değil önden bağlı şekilde öldürüldüğü anlaşılıyor.

    "KAFASINA ÇUVAL GEÇİRİLDİ"

    Cinayete ilişkin haberlerde Ersever'in başına çuval geçirildikten sonra kafasından vurulduğu yazılıyordu. Cinayet yerinde başının altındaki çuval ise olayı doğruluyor.

    "AKŞAM ÖLDÜRÜLMÜŞ"

    O günün cinayet tutanaklarında akşam vakti güvenlik güçlerine ihbar telefonunun geldiği iddia ediliyor. Cesedin görüntüsünün gece karanlığında çekilmiş olması da ihbarın vaktini doğrular nitelikte.

    Ersever cinayeti 17 yıldır aydınlatılamamasına rağmen ortaya çıkan bu görüntüler hiç değilse Ersever'in nasıl öldürüldüğü konusunda bilgi vermiş oldu.




    Cem Ersever cinayetindeki giz aralandı Yorumları