Tuncel: Topraktan çıkan kemiklerin bir anlamı yok   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-22-2011 (13:38)   Son Mesaj: 01-22-2011 (13:38)    Cevap: 0    Gösterim: 506  

    01-22-2011

    Tuncel: Topraktan çıkan kemiklerin bir anlamı yok

    Tuncel: Topraktan çıkan kemiklerin bir anlamı yok


    Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Bitlis’in Mutki ilçesinde çok sayıda kişiye ait kemiklerin topraktan çıkartılmasının Türkiye’de bir anlamının olmadığını söyledi.

    Tuncel, "Bu olay demokratik ülkelerde olsaydı büyük tepkiye neden olurdu." dedi.
    Galatasaray Lisesi önünde 304. kez bir araya gelen "Cumartesi Anneleri" isimli grubun eylemine deste veren BDP Milletvekili Sabahat Tuncel, faili meçhuller ve Bitlis"in Mutki ilçesinde topraktan çok sayıda insan kemiği çıkmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

    Tuncel, "Ne yazık ki ailelerin, annelerimizin bu sesine kulak veren yok. Hala Ankara büyük bir sessizlik içerisinde. Ancak Türkiye"de bazı gelişmeler oluyor. Bugünlerde Mutki"de toplu mezarlar açılıyor.

    Orada da aslında birçok aile kendi çocuklarının kemiklerine ulaşmış durumda. En azından yıllardır nerede olduklarını bilmediği çocuğunun kemiklerine ulaşacak belki. Başka toplumlarda olsaydı, demokratik ülkelerde olsaydı sanırım bu büyük bir tepkiye neden olurdu.

    Ama ne yazık ki Türkiye"de topraktan çıkan kemiklerin bir anlamı yok. Türkiye"de kayıpların da insanların da bir anlamı yok aslında. O yüzdendir ki anneler yaz kış demeden her Cumartesi burada oturduğunda seslerini duyanlar sadece belli bir kesim oluyor.

    O da gerçekten kayıtları olanlar, bu savaşta mağdur olanlar ya da muhalefette olanlar için bir anlam ifade ediyor. Ama bu ülkeyi yönetenler bunları görmüyor. Bu ciddi bir sorun. Artık buna "yeter" demek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

    Tuncel, "Birçok aile 15 yıldır eşlerinin, çocuklarının akıbetlerini soruyor. Buna gerçekten cevap vermeyen Türkiye"nin bunları açığa çıkarmayan bir Türkiye"nin demokratikleşmesi mümkün değildir. Adaletin olmadığı yerde barış olmaz.

    Geçmişimiz aydınlatılmadan geleceğe aydınlık bir şekilde bakılamayacağını hep ifade ettik. Geçmişimizle yüzleşmeden geleceğimiz demokratik olamaz." diye konuştu.

    Kayıp yakınları da, kaybettikleri yakınlarının bir an önce akıbetlerinin belirlenmesi istedi.




    Tuncel: Topraktan çıkan kemiklerin bir anlamı yok Yorumları