Meslek hastalığı raporu her yerden alınabilecek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-22-2011 (12:23)   Son Mesaj: 01-22-2011 (12:23)    Cevap: 0    Gösterim: 402  

    01-22-2011

    Meslek hastalığı raporu her yerden alınabilecek

    Meslek hastalığı raporu her yerden alınabilecek


    Ankara, İstanbul ve Zonguldak'taki meslek hastalıkları hastanelerinin yetkili olduğu sigortalıların meslekte kazanma gücü kaybı oranları tespiti artık her yerde yapılabilecek.

    Daha önce Ankara, İstanbul ve Zonguldak"taki meslek hastalıkları hastanelerinin yetkili olduğu sigortalıların meslekte kazanma gücü kaybı oranları tespitinde esas alınacak sağlık kurulu raporlarını düzenlemeye, Sağlık Bakanlığı meslek hastalıkları hastaneleri ile eğitim ve araştırma hastaneleri ve devlet üniversitesi hastaneleri yetkili olacak.
    Daha önce Ankara, İstanbul veya Zonguldak"ta bulunan Sağlık Bakanlığı Meslek Hastalıkları Hastaneleri ile Kurum tarafından belirlenecek üniversite hastaneleri yetkili kılınmıştı.

    Sosyal Güvenlik Kurumu, Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete"nin bugünkü sayısında yayımlandı.

    Buna göre çalışma gücünün en az yüzde 60"ını veya vazifelerini yapamayacak şekilde meslek kazanma gücünü kayıp ettiklerinin belgelenmesi gerektiği durumlarda, sigortalıların meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücü kaybı oranları tespitinde esas alınacak sağlık kurulu raporlarını düzenlemeye, Sağlık Bakanlığı meslek hastalıkları hastaneleri ile eğitim ve araştırma hastaneleri ve Devlet üniversitesi hastaneleri yetkili olacak.

    Bu alanda daha önce Ankara, İstanbul veya Zonguldak"ta bulunan Sağlık Bakanlığı Meslek Hastalıkları Hastaneleri ile Kurum tarafından belirlenecek üniversite hastaneleri yetkiliydi.

    SÜREKLİ BAKIMA MUHTAÇ OLMA KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

    Başka birinin sürekli bakımına muhtaç olma kapsamına "hastalık ve arızalar dışında kaldığı halde tedavi edilemeyen, başka birinin sürekli bakımına muhtaç olan ağır hastalık ve arızalar" da eklendi.

    (ANKA)




    Meslek hastalığı raporu her yerden alınabilecek Yorumları