Uludağ yolunda korsan servis denetimi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-22-2011 (11:57)   Son Mesaj: 01-22-2011 (11:57)    Cevap: 0    Gösterim: 418  

    01-22-2011

    Uludağ yolunda korsan servis denetimi

    Uludağ yolunda korsan servis denetimi


    Haftasonu günübirlik tatilcilerin akınına uğrayan Uludağ'da, korsan servislere yönelik denetimler yoğunlaştırıldı. 50 servisi denetleyen TÜRSAB, belgeleri eksik olan araçlara ceza yağdırdı.

    Sabah saatlerinde Uludağ yolu üzerinde bulunan jandarma kontrol noktasında yapılan denetimlerde, TÜRSAB yetkililerinin yanı sıra jandarma, maliye, Kültür ve Turizm İl Müdürlülüğü ekipleri hazır bulundu.
    Yetkililer, araçlarda TÜRSAB yetki belgesi, yolcu isim listesi, seyahat acentesi işletme belgesi, tur sözleşmesi, vergi levhası, ticari ruhsat ve Ulaştırma Bakanlığı"ndan alınan D2 yetki belgesi olup olmadığını kontrol etti.

    Denetlenen 50 aracın neredeyse tamamında eksik evraka rastlandı. Araçlar hakkında zabıt tutulurken, araç sahipleri ile görevliler arasında tartışmalar yaşandı.

    "BU İŞİN YETKİ BELGESİ OLAN SEYAHAT ACENTELERİ TARAFINDAN YAPILMASINI İSTİYORUZ"

    TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, kimseyi mağdur etmek istemediklerini söyledi.

    Daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda insanları Uludağ"a taşımanın derdini taşıdıklarını dile getiren Akkuş, şöyle konuştu: "Yetki belgesi olan seyahat acenteleri tarafından bu işin yapılmasını istiyoruz. Yetki belgesi olmayan seyahat acentesi olmayan firmalar bu işi yapıyor.

    Bunlar hakkında tutanaklarını tutuyoruz ve yine Uludağ'a gönderiyoruz. Mahkemeye sevk edilecek bu arkadaşlar. Bu organizasyonlar yetkili belgeli seyahat acenteleri tarafından yapılması gerekiyor."

    Akkuş, haftasonları denetim yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi.




    Uludağ yolunda korsan servis denetimi Yorumları