Evleri yıkılan kardeşler sokakta kaldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-22-2011 (08:10)   Son Mesaj: 01-22-2011 (08:10)    Cevap: 0    Gösterim: 495  

    01-22-2011

    Evleri yıkılan kardeşler sokakta kaldı

    Evleri yıkılan kardeşler sokakta kaldı


    Fatih'te, 23 yıldır yaşadıkları evden, binanın TOKİ tarafından alındığı için çıkarılan abla - kardeş sokakta kaldı

    Kağıt toplayıcılığı yaparak 65 yaşındaki ablasına bakan Şevket Erdoğan, yaşadıkları binanın TOKİ tarafından alındığını ve sokakta kaldıklarını söyleyerek kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi.

    53 yaşındaki Şevket Erdoğan, yaklaşık 23 yıldır Fatih Molla Hüsrev Mahallesi Taştekneler Sokak'taki bir evde 65 yaşındaki ablası Cemile Erdoğan ile yaşadı. TOKİ tarafından alınan binadan çıkmaları için kendilerine birkaç kez tebligat gönderildi. Kağıt toplayarak geçinen Şevket Erdoğan kalacak yeri olmadığı için son güne kadar bekledi. Dün sabah zabıta ekipleri abla-kardeşin eşyalarını boşaltarak evi oturulmayacak hale getirdi. Şevket ve Cemile Erdoğan güne başlarken kendilerini sokakta buldu. Eşyaların bir kısmını komşularına bırakan abla-kardeş, geceyi geçirmek için yine yıkılan evlerine sığınmak zorunda kaldı.

    Kendilerine yardım edilmesini isteyen Şevket Erdoğan, "Kağıt toplayarak geçiniyorum. 65 yaşındaki ablama bakmak zorundayım. Kendi başımın çaresine bakarım ama onu sokağa atamam ki. Devletimiz bize yardım ediyor. Her şeyden önce devletimiz var olsun. Başımızı sokacak bir yer olsun yeter" dedi.

    Sokakta kalan ailenin komşuları da abla-kardeşin zor durumda olduğunu belirterek, "Uzun süredir bu yıkık dökük binada yaşıyorlardı. Buradan da çıkardılar. Zaten fakirler. Sokakta kalmalarına içimiz el vermiyor. Biz de yardım edeceğiz ama yardımsever vatandaşların da duyarsız kalmamasını istiyoruz" şeklinde konuştu.




    Evleri yıkılan kardeşler sokakta kaldı Yorumları