Kurtulmuş: Danıştay kararı hukuka aykırı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-21-2011 (22:34)   Son Mesaj: 01-21-2011 (22:34)    Cevap: 0    Gösterim: 515  

    01-21-2011

    Kurtulmuş: Danıştay kararı hukuka aykırı

    Kurtulmuş: Danıştay kararı hukuka aykırı


    Halkın Sesi Partisi(Has Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin Düzce il ve ilçe teşkilat hizmet binalarının açılışlarını yapmak üzere Düzce’ye geldi.

    Kurtulmuş, basın mensuplarının soruları üzerine, Danıştay"ın başörtüsü kararına ilişkin, "Danıştay'ın kararı, hukuka aykırı bir tavır ve karardır." dedi.

    Kurtulmuş, Danıştay'ın başörtüsü kararına ilişkin, "Danıştay'ın kararı, hukuka aykırı bir tavır ve karardır. Bizim üzerinde durduğumuz husus inançları gereği başlarına örttükleri örtü dolayısıyla önlerine engel konulması ne özgürlük, ne demokrasi, ne insan haklarıyla bağdaşır ne de kadın haklarıyla bağdaşır." dedi.

    Danıştay'ın yerindelik denetimi yapmasının, hukuk tekniği bakımından da doğru olmadığını ifade eden Kurtulmuş, "Üniversite sınavlarına girecek çocuklarla ilgili bir idari tasarruf yapılmıştır. Bu tasarruf yerinde midir, değil midir bunun denetimini yapmak uluslararası hukukun normlarına, Türkiye'deki hukuk sisteminin genel anlayışına da uygun değildir. Danıştay'ın kararı hukuka aykırı tavır ve karardır. Bizim üzerinde durduğumuz husus inançları gereği başlarına örttükleri örtü dolayısıyla önlerine engel konulması ne özgürlük anlayışıyla bağdaşır, ne demokrasi anlayışıyla bağdaşır, ne insan haklarıyla bağdaşır ne de kadın haklarıyla bağdaşır. Bu karar, vicdanlar tarafından, vicdanlı insanlar tarafından da kabul edilebilecek bir karar değildir. Türkiye"de artık bu tür bireysel hakların önünde engel çıkartmaların, kişisel özgürlüklerin alanlarını daraltan kararların uygulamaların artık Türkiye'de tarihe karışması lazım. Mahkemenin böyle karar vermesi bu kararın doğru olduğu anlamına gelmez. Geniş kitleler tarafından da hiçbir itibarı olmayan, hiçbir şekilde kabul edilmeyen bir karardır, bizim de bu kararı kabullenmemiz tasvip etmemiz mümkün değildir." değerlendirmesinde bulundu.

    Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın protesto edilmesine ilişkin bir soru üzerine de Kurtulmuş, Başbakan'ın yuhalanmasını ve ıslıklanmasını şık bulmadığını söyledi. Kurtulmuş, "Devletin en üst düzeyi Başbakan"dan, Meclis Başkanına, Bakanlara kadar işi gücü bıraktı, bu ıslıklamayla, yuhalamayla ilgili yorumlar yaptı. Devlet Bakanları bu kadar boş tartışmalarla işgal edilecek yerler değildir." dedi.

    Düzce Cedidiye Camiine geldi. Burada Cuma namazını kılan Kurtulmuş, namaz çıkışı vatandaşlarla sohbet ederek simit eşliğinde çay içti. Kurtulmuş cami önünden ayrılarak Düzce İstanbul Caddesi üzerinde bulunan esnaflara ziyaretlerde bulundu. Esnaf ziyaretlerinin ardından Partisinin Düzce İl Teşkilatı Hizmet binasının açılışını yapmak üzere Aydınpınar Caddesi üzerinde bulunan Parti binasının önüne geldi. Burada halka hitap eden Kurtulmuş partisinin hizmet binasının açılışını tamamladıktan sonra Akçakoca ilçesine hareket etti.




    Kurtulmuş: Danıştay kararı hukuka aykırı Yorumları