AK Partili Aksu'dan mikrokredi çıkışı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-21-2011 (20:58)   Son Mesaj: 01-21-2011 (20:58)    Cevap: 0    Gösterim: 473  

    01-21-2011

    AK Partili Aksu'dan mikrokredi çıkışı

    AK Partili Aksu'dan mikrokredi çıkışı


    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, mikrokredi projesini yoksulluğun azaltılmasında önemli bir argüman gördükleri için destek verdiklerini belirtti.

    Türkiye Grameen Mikrokredi Projesi kapsamında Aksaray Şubesi'nin açılış törenine katılan Aksu, mikrokredi için ilk başlangıcın Diyarbakır'da yapıldığını, bugün gelinen noktada 48 ilde 68 şubede 41 bin kişiye kredi verilmekte olduğunu belirtti.
    Daha önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından (SYDY) yardım alarak hayatlarını geçindirmek zorunda olan bir çok kişinin şimdi yardım almak yerine vergisini ödeyen gruba dahil edildiğini anlatan Aksu, şunları kaydetti:

    ''Kendi geçimlerini temin ettikleri gibi aile bütçesine de katkı sağlıyorlar. Ben bu projeyi üç noktada önemsiyorum. Birincisi Hükümetimizin sosyal politikaları ile uyum sağladığı için destekliyorum. İkincisi kadınlarımıza yönelik bir proje olduğu için kadınlarımızın onurlu bir iş kadını olması için gerçekleştirilen bir proje olduğu için destekliyorum. Üçüncü önemli bir konu da işsizliğin azaltılması bakımından önemli katkı sağladığına inandığım için ben bu projeyi destekliyorum. Ekonomik politikalar sosyal politikalarla desteklenmezse başarılı olamazsınız. Ekonomi ve sosyal politikalar at başı birlikte yürümesi lazım. Mikrokredi dünyanın en önemli yoksulluğu azaltma stratejilerinden biridir. Mikrokredi de yoksulluğun azaltılmasında önemli bir argüman gördüğümüz için destek veriyoruz.''

    Konuşmaların ardından Aksaray'da mikrokredi kullanmak isteyen 15 kadına kredi çekleri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül tarafından verildi.




    AK Partili Aksu'dan mikrokredi çıkışı Yorumları