Lübnanlı parasını dolara çeviriyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-21-2011 (15:19)   Son Mesaj: 01-21-2011 (15:19)    Cevap: 0    Gösterim: 516  

    01-21-2011

    Lübnanlı parasını dolara çeviriyor

    Lübnanlı parasını dolara çeviriyor


    Lübnan'da hükümetin düşmesiyle birlikte başlayan siyasi kriz ve belirsizlikler ekonomik alanda da etkisini gösteriyor.

    Lübnan'da yayınlanan gazetelerde yer alan haberlere göre, Türkiye ve Katar'ın siyasi istikrarsızlığa son vermek ve tarafları bir masa etrafında buluşturma yolundaki arabuluculuk girişimlerini askıya alması üzerine Lübnanlılar, endişeyle bankalara gitti.
    Halkın 400 milyon dolara yakın miktarlardaki hesaplarını, ülke para birimi Lübnan lirasından Amerikan dolarına çevirmeye yöneldiği belirtiliyor.

    Gelişmeler üzerine Lübnan Merkez Bankası yetkilileri, ülkede durumun şu anda stabil olduğunu ancak halkın endişeyle parasını dolara çevirerek bir anlamda güven altına almak istediğini ifade ediyorlar.

    Yetkililer, bu nedenle piyasaya 500 milyon dolar para verdiklerini ve gelişmeleri günlük olarak dikkatle izlediklerini açıkladı.

    Lübnan'da 2006 yılında yaşanan Hizbullah ile İsrail arasındaki savaş sırasında da halk, bankalara koşarak parasını dolara çevirmişti.




    Lübnanlı parasını dolara çeviriyor Yorumları