TÜSİAD Fütürizm Düşünce Grubunu oluşturdu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-21-2011 (15:23)   Son Mesaj: 01-21-2011 (15:23)    Cevap: 0    Gösterim: 513  

    01-21-2011

    TÜSİAD Fütürizm Düşünce Grubunu oluşturdu

    TÜSİAD Fütürizm Düşünce Grubunu oluşturdu


    Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği fütürizm konusunun kurumun sürekli bir çalışma alanı olması amacıyla, TÜSİAD üyesi Alphan Manas'ın başkanlığında 'TÜSİAD Fütürizm Düşünce Grubu'nu oluşturdu.

    TÜSİAD açıklamasına göre grubun amacı, disiplinler arası bir yaklaşım ile uzun vadeli simülasyonlar yapmak ve gelecekte dünyayı bekleyen gelişmeler üzerinde görüş oluşturmak olarak belirlendi.
    Bu çerçevede, teknolojiden siyasete çeşitli alanlarda gelecekte dünyanın nasıl şekilleneceği, farklı konularda uzman kişiler tarafından irdelenecek. Bu çalışmalarla Türkiye'nin geleceği için stratejik ve sürdürülebilir öneriler oluşturulması amaçlanıyor.

    TÜSİAD üyesi iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra siyaset, eğitim, savunma ve sivil inisiyatif temsilcilerinin de destek vereceği grup, belli bir tema etrafında tartışarak düzenli bir ''gelecek raporu'' oluşturacak.

    Yılda en az bir adet yayınlanacak raporun, gelecek uzgörüleri doğrultusunda Türkiye için stratejiler içeren bir çalışma olması planlanıyor.




    TÜSİAD Fütürizm Düşünce Grubunu oluşturdu Yorumları