Esrar ticareti yapan çete yakalandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-21-2011 (14:06)   Son Mesaj: 01-21-2011 (14:06)    Cevap: 0    Gösterim: 752  

    01-21-2011

    Esrar ticareti yapan çete yakalandı

    Esrar ticareti yapan çete yakalandı


    Samsun ve Çarşamba ilçesinde narkotik ekiplerinin gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 1’i kadın 17 zanlıdan, 14’ü adliyeye sevk edildi.

    Savcının tutuklama kararıyla nöbetçi mahkemeye sevk edilen aralarında Adliye Sarayı çay ocağı çalışanının da bulunduğu 14 kişinin sorgulaması devam ederken, diğer 3 kişinin de emniyette savcı tarafından alınan ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.
    Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi narkotik ekiplerince, uyuşturucu satıcılarına yönelik yaklaşık 4 ay önce başlattığı fiziki ve teknik takibi sonucunda 3 gün önce operasyon gerçekleştirdi.

    İl merkezinde ve Çarşamba ilçesinde bazı ev ve işyerlerinde yapılan operasyonda yaklaşık 1,5 kilo esrar, 3 adet ruhsatsız tabanca ve iki adet hassas terazi ele geçirilmişti.

    Olayla ilgili olarak biri kadın toplam 17 kişinin gözaltına alınmıştı. Zanlıların emniyetteki sorgulamaları sürecinde ise çok sayıda esrar kullanıcısının da ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

    Savcılık tarafından emniyette ifadeleri alınan 17 zanlıdan İ.K.(42), A.A.(20) ve S.İ.(32) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Zanlılardan Ayhan A. eşi Nurten A., İbrahim A, Erdem Ç., Murat D, Şakir A., Şükrü Ü. , Tarık D. , Tuğrul K., Oğuz A., Mahmut İ. Yasin Y. , Recep K. ve Ömer İ. örgüt kurmak suretiyle esrar ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanmak ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından savcının tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

    Zanlıların adliyeye çıkarılış sırasında yoğun güvenlik önlemi alınırken, zanlıların adliyeye çıkarılışı sırasında adliye önünde bekleyen yakınlarından biri fenalık geçirdi.

    Polis fenalık geçiren kadını sakinleştirerek, oturması için polis noktasına getirerek telkinde bulundu. Mahkemeye sevk edilen zanlıların ise sorgulamaları devam ediyor.




    Esrar ticareti yapan çete yakalandı Yorumları