Amir sırra kadem bastı iddiası   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-21-2011 (10:58)   Son Mesaj: 01-21-2011 (10:58)    Cevap: 0    Gösterim: 733  

    01-21-2011

    Amir sırra kadem bastı iddiası

    Amir sırra kadem bastı iddiası


    Polis, İstanbul'daki sahte silah ruhsatı çetesiyle bağlantılı olduğu iddiasıyla 'yakalama kararı' bulunan Özel Güvenlik Daire Başkan Yardımcısı Harun Bozkurt'un peşinde. Bozkurt, önce izne çıktı sonra ortadan kayboldu.

    Soner Arıkanoğlu'nun haberi
    Operasyon kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra izne ayrılan Bozkurt'un, izninin bittiği gün Ankara'daki bir hastaneden rapor aldığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polisin bir aydır bulamadığı firari ve raporlu emniyet müdürünü açığa aldı.

    İstanbul polisi 14 Aralık 2010'da sahte silah ruhsatı temin eden çeteye yönelik operasyon düzenledi. Büyükçekmece Savcılığı'nın koordinesindeki operasyonda, sahte ruhsat çetesinin lideri eski polis Okan A.'nın da bulunduğu 76 kişi gözaltına alındı. Büyükçekmece Adliyesi'nde görevli Hakim İ.K. da çeteye ait garsoniyerde bir kadınla basıldı. Okan A.'nın, ruhsata uygun olmayan atış poligonuna ruhsat almak için Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkan Yardımcısı Harun Bozkurt'la bağlantıya geçtiği saptandı. Okan A.'dan bu işlemler karşılığında menfaat temin etmekle suçlanan Bozkurt, Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'da sorgulandı.

    18 ARALIK'TA YAKALAMA KARARI

    Soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Savcısı Mustafa Kemal Gül, gözaltına alınan 76 zanlıdan 38'ini, tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti. Ancak nöbetçi mahkeme, 38 zanlıdan sadece 10'unu tutukladı. 28'ini ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Harun Bozkurt da serbest kalan zanlılar arasında yer aldı. Savcı Gül, 28 zanlının serbest bırakılma kararına itiraz etti. İtirazı değerlendiren mahkeme, 22 zanlı için 18 Aralık'ta yakalama kararı çıkarttı. Mahkeme Bozkurt'un da yakalanmasına karar verdi.

    SERBEST KALINCA İZNE AYRILMIŞ

    Harun Bozkurt'la ilgili yakalama kararı, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gulaşır ulaşmaz, polis, Bozkurt'un Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki makamına ve evine baskın düzenledi. Makamında ve evinde bulunamayan Bozkurt'un, serbest kalır kalmaz izne ayrıldığı belirlendi. Ankara polisi, izin süresinin bitiminde Bozkurt'un makamına yeniden gitti. Ancak Bozkurt'un yıllık izninin bittiği gün sağlık raporu alarak görevli olduğu Özel Güvenlik Daire Başkanlığı'na faksladığı saptandı.

    ATALAY AÇIĞA ALDI

    İçişleri Bakanlığı, polisin yaklaşık bir aydır yakalayamadığı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Bozkurt'u geçen hafta açığa aldı. Harun Bozkurt'un, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın imzasıyla açığa alındığı öğrenildi. Harun Bozkurt, yaklaşık bir yıl önce TBMM'de boy göstermişti. Bozkurt, Özel Güvenlik Yasa Tasarısı'nın görüşüldüğü TBMM İçişleri Komisyonu'na giderek komisyon üyelerine özel güvenlik sektörü hakkında bilgi vermişti.

    AKŞAM




    Amir sırra kadem bastı iddiası Yorumları