Yasak işe yaradı, benzin ucuzluyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-21-2011 (04:26)   Son Mesaj: 01-21-2011 (04:26)    Cevap: 0    Gösterim: 579  

    01-21-2011

    Yasak işe yaradı, benzin ucuzluyor

    Yasak işe yaradı, benzin ucuzluyor


    EPDK'nın akaryakıt dağıtım şirketleri ve istasyonlara getirdiği promosyon yasağında sona yaklaşılırken şirketler pompa fiyatlarını indirmeye başladı.

    Promosyon maliyetinden kurtulan şirketler, kar marjlarını indirip müşteri kaybetmek istemiyor
    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun promosyon yasağı, beklenen etkiyi yaratıyor. Akaryakıt fiyatlarının yüksekliği tartışması sırasında gündeme gelen 'bu fiyatların sorumlusu kim' tartışmasında akaryakıt dağıtım şirketleri ve bayiler, promosyon ve çalışan maliyetlerinin yüksekliğinden şikayet ederek kar marjını düşüremeyeceklerini açıklamıştı.

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu da (EPDK) 31 Ocak 2011 tarihi itibarıyla promosyonlara sınırlama getirmişti. Akaryakıt fiyatının oluşumu incelendiğinde pompa fiyatında şirket bayi dağıtım marjı yüzde 10 düzeyinde. Promosyon yasağında son günlere girilirken dağıtım şirketleri birbiri ardına fiyatlarına indirim yapmaya başladı. Kısa bir süre önce fiyatını düşürdüğünü açıklayan Shell'e Opet de katıldı.

    Opet, dün '1 Şubat 2011 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde kar marjını 40 kuruştan 35 kuruş seviyesine indireceğini' açıkladı. Shell de yaptığı açıklamada 'Ocak ayında şirket dağıtım marjımızı düşürerek fiyatlarımızda aşağıya doğru bir ayarlama yaptık' denildi.

    Shell, her depoda 1 litre tasarruf sağlayan kurşunsuz benzinin yanı sıra aynı tasarrufu dizelde de sağlayan yeni ürününün de tanıtımını yaptı.

    Petrol Ofisi de kampanya başlattı

    PETROL Ofisi de sürekli müşterilerine çeşitli ödüller verdiği Positive Card'ın niteliğini değiştirdiğini açıkladı. Şirket, Positive Card kullanıcılarının biriktirdikleri puanlar karşılığında ücretsiz akaryakıt alabilecek. Bunun yanı sıra Axess kart kullanan Petrol Ofisi müşterileri de gerçekleştirilen kampanya ile dördüncü 100 TL'lik akaryakıt alışverişlerinde 40 TL değerinde akaryakıt kazanmaya devam ediyor.

    AKŞAM




    Yasak işe yaradı, benzin ucuzluyor Yorumları